ALBANSKA NOVINARKA RAZISKOVALA PRIMORSKO: V prvi oddaji prikazali tudi del Kopra in njegov razvoj skozi stoletja (FOTO, VIDEO)

Koper

Albanska novinarka Ilnisa Agolli je v tem tednu pod okriljem ene izmed državnih albanskih televizij, Top Channel Albania, v svoji oddaji Balkan Project promovirala turistične in kulturne vrednote Slovenije. Na povabilo Adriana Rušitija je odkrivala lepote Slovenije, albanskemu občinstvu pa so premierno prikazali Postojnsko jamo in Predjamski grad. Raziskovali so tudi druge kotičke Obale – Koper, Piran ter Portorož.

Sloveniji so posvetili kar dve epizodi. V prvi, ki je premierno izšla danes, so predstavili Postojnsko jamo in Predjamski grad ter del Kopra in njegov razvoj skozi stoletja.

Kot sezonski finale pa bo v soboto, 30. oktobra izšla druga epizoda, kjer bo prikazan Piran, Portorož, Sečoveljske soline in obisk novinarke v sklopu LifeClass Hotelov.

Vsaka epizoda traja 55 minut, s čimer bo Slovenija imela več kot 100-minutni prikaz po televiziji, ki ni prisotna samo v Albaniji, temveč tudi v Kosovu, Severni Makedoniji, črni Gori, Grčiji, Srbiji, Bolgariji, Švici, Nemčiji, Veliki Britaniji in celo v Združenih državah Amerike.

Pred obiskom Slovenije je novinarka Ilnisa Agolli posnela oddajo v Istanbulu, Santoriniju, Mikonosu, Kreti in Rodosu in Ulcinju, katere imajo že par sto tisoč ogledov. Njen lanski projekt ''Fshatrat e Shqiperise/Turistične vasi Albanije'' pa je presegel že par milijonov skupnih ogledov.

Novinarko je po Sloveniji spremljal snemalec Drini Jaku, ki je bil prejšnji mesec tudi ekskluzivni snemalec dobrodelne prireditve svetovno znane pevke Due Lipe v Tirani za Sunny Hill Foundation. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija