ALARMANTNO STANJE NA HRVAŠKEM: Potrdili rekordno število okužb

Svet

Na Hrvaškem so od srede potrdili še 180 okužb z novim koronavirusom, je danes potrdil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za največje dnevno število okuženih v sosednji državi od 25. februarja, ko so zabeležili prvo okužbo. V minulih 24 urah je zaradi bolezni covid-19 umrla še ena oseba. Doslej so zabeležili 161 smrtnih žrtev covida-19.

Na Hrvaškem so največ okužb z novim koronavirusom potrdili 11. julija, ko so našteli 140 primerov. V sredo so potrdili 130 novih okužb, danes pa 180. Od začetka tedna je so tako zabeležili 446 novih primerov. Hrvaški epidemiologi pojasnjujejo, da gre večinoma za mlade ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom na nočnih zabavah v gostinskih lokalih med počitnicami na obali.

Največ novookuženih je bilo v minulih 24 urah na območju Zagreba, kjer so zabeležili 47 novih okužb. Zagrebški štab civilne zaščite je prav tako pojasnil, da je večina novookuženih, 24, v stik z virusom prišla med počitnicami.

V splitsko-dalmatinski županiji so v preteklih 24 urah potrdili 41 novih primerov, ena oseba pa je umrla zaradi bolezni covid-19. V obalnih županijah so osem novih primerov zabeležili v zadrski županiji, po tri v šibeniško-kninski in dubrovniško-neretvanski, dva v primorsko-goranski ter enega v istrski županiji, so poročali tamkajšnji štabi. V vseh ostalih županijah so našteli še 40 novih okužb, pri čemer v petih od srede niso potrdili novih primerov.

Nacionalni štab je danes še sporočil, da je na Hrvaškem trenutno 811 aktivnih okužb. Na bolnišničnem zdravljenju je 115 ljudi, med katerimi jih je deset priključenih na ventilatorje.

Doslej so zabeležili 6050 okužb z novim koronavirusom. Medtem je okrevalo 5078 ljudi, za covidom-19 pa je umrlo 161 ljudi. V preteklih skoraj šestih mesecih so testirali nekaj manj kot 133.500 oseb, od tega več kot 1200 v preteklih 24 urah, so zapisali v sporočilu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  13 .08. 2020 ob  21: 54
O tem virusu sedaj vemo že kar veliko.
Iz Hrvaške je okuženost večja zaradi zloglasnih Zrč.Tam vzdrževanje distance ni možno.
Širjenje virusa v zaprtem prostoru ali na manjši razdalji z kašljem,.... je možno.
Drugače nam je že vsem jasno,da se virus širi z tesnejšimi kontantki.
Glede tega pa mora vsak pri sebi razmisliti.
Marko |  13 .08. 2020 ob  18: 26
Na žalost Covid Virus nije važan, jer države liste koriste za političke špekulacije i pritiske. Odgovornost je induvidualna, i neodgovorni su sami turisti koji se nisu pridržavali minimalnih preventivnih preporuka ...