Ajdovci in Izolani na vrhu 3. SNL-zahod

Ekipa Izole je trenutno prvouvrščena ekipa 3. SNL-zahod in točkovno izenačena z Ajdovščino. Nogometna kluba si bosta očitno v nadaljevanju sezone največja tekmeca v boju za drugo ligo. Izolani so med zimskim premorom doživeli karnekaj sprememb v ekipi pa tudi novosti na infrastrukturi glavnega igrišča.  

Ajdovci in Izolani kraljujejo na vrhu tretje lige zahod (Foto: snportal.si)

Klub je po rezultatu glasovanja v anketi "Koliko bi morala stati vstopnica za tekmo 3. SNL," na spletni strani www.mnkizola.si  znižal vstopnino iz 4 EUR na 2 EUR! S tem v klubu upajo na večji obisk gledalcev in podporo na tekmah v boju za  drugo ligo.

Izolska ekipa se je pred začetkom spomladanskega dela okrepila z nekaj izkušenimi igralci, med katerimi so nekateri že igrali v 2. In 1. ligi. Med povratniki v domači klub je stari znanec Marko Božič, ki se po dobrih dveh letih vrača v Izolo iz Ivančne Gorice. Vrača se tudi Boštjan Božič, še en domačin, ki je nazadnje igral v italjanskih nižjih ligah. Iz drugoligaša Ankarana prihaja Ivo Stipaničev od koder se iz posoje vrača tudi Matej Zemljak. Obrambno linijo bosta utrdila Matej Godnič, ki prihaja iz Sežane kjer jeseni zaradi poškodbe ni igral in Dražen Vidakovič v sezoni 13/14 član Ankarana, nazadnje pa član avstrijskega nižjeligaša. Novi član je tudi Nikola Stojanovič, nekdanji član izolske mladinske ekipe.

Ekipo zapušča najboljši strelec liege (15 zadetkov) Darko Kremenovič ki se ponovno odpravlja k sosedom v avstrijsko nižjo ligo. Njegovo odsotnost bosta po besedah trenerja Čotarja morala nadomestiti ravno Zemljak in Stipaničev. Odšel je tudi Tadej Tomažič, ki je poleg igranja za člansko moštvo opravljal tudi trenersko delo kot trener mladinske ekipe. Odločil se je za prestop k ajdovski ekipi

Prva prvenstvena tekma je na sporedu 21. marca ob 15:00 proti NK Brda, kjer bo Izola lovila nove 3 točke v boju za vrh lestvice.

Glavno igrišče odslej razsvetljeno

Infrastrukturna pridobitev med zimskim premorom so bili reflektorji namenjeni treniranju na glavnem igrišču v večernih urah.  Za še večjo pridobitev pa je poskrbel Rudi Bučar, ki je v sodelovanju s klubom v februarju predstavil novo himno in videospot "Izola". Himna in spot s pravim izolskim pridihom, ki si ga klub z dolgo tradicijo kot jo ima NK Izola tudi zasluži, bo še dodatna motivacija ekipi v boju za drugo ligo.

Začetek prvenstva pred vrati

"Priprave so za nami in začetek prvenstva je pred vrati. Odigrali smo veliko prijateljskih tekem (Radomlje, Gorica, Koper, Buje, Rudar Labin, Tolmin) in tako po rezultatski plati kot po prikazani igri smo lahko zelo zadovoljni. Mislim, da smo odlično telesno in psihično pripravljeni na spomladanski del sezone in se ga že veselimo," pravi Matej Peroša (na fotografiji levo), ki za Izolo igra zadnjih nekaj let.

"Odšla sta dva pomembna člana in nosilca igre izolske ekipe in sicer Kremenovič in Tomažič. Sicer pa mislim, da smo glede na prvi del sezone močnejši v tem, da imamo za spomladanski del tekmovanja 18 enakovrednih obrazov, katerih prej nismo imeli. Veliko je novih obrazov, ki so tehnično dobro podkovani in imajo določene izkušnje. Odigrane pripravljalne prijateljske tekme so pripomogle, da se je moštvo uigralo in začelo delovati bolj kompaktno. Z borbeno igro in z dopolnjevanjem drug drugega v igri na vsaki tekmi, lahko pričakujemo dobre igre in dosego postavljenega cilja in to je uvrstitev v 2. Ligo," pravi Peroša in dodaja: "Velikokrat ti aplavz ali kakšen pozitiven vzklik iz tribune dvigne moralo in zagon, zato vabim vse nogometne privržence, da si pridejo ogledat vsaj domače tekme in tako s skupnimi močmi dvignemo ta klub spet v 2. ligo, kamor glede na zgodovina spada. Skupaj nam lahko uspe, zato forza Izola, krepat ma ne molat!"

Deli novico:

kanarino |  20 .03. 2015 ob  18: 55
Prav me zanima. Izola kvazifavorit, bomo videli...Ajdovscina sigurno igralsko ne zaostaja mnogo, so pa bolj organizirani...zanimivo bo
opanak |  20 .03. 2015 ob  16: 51
Hahaha...se prva liga ni nevem kaj a oni sanjajo o drugi. Ajejejej....
tringelt |  20 .03. 2015 ob  12: 39
marko božič,hma je tati spet plačo da je mali v časopisu,v reprezentanci,da izvaja penale,proste strele,kote...
Maurizio |  20 .03. 2015 ob  10: 51
Forza Izola! Letos je cajt za spremembe in pot v drugo ligo! Forza ragazzi!!