AGRARIO NAJ BI OŠKODOVAL ZA 80 TISOČAKOV: Nekdanjemu direktorju bodo sodili

Kronika

Nekdanji direktor Kmetijske zadruge Agraria, Bojan Frančeškin, je na predobravnavnem naroku na koprskem okrožnem sodišču zatrdil, da ni kriv dejanj, ki mu jih očita tožilstvo. Družbo je vodil od marca 2011 do junija 2012, ko naj bi zlorabil svoj položaj, poročajo Primorske novice. Začetek sojenja bo predvidoma marca.

Frančeškina je zaradi negospodarnega ravnanja pri vodenju zadruge leta 2012 razrešil upravni odbor. Minuli teden pa je koprsko sodišče za nekdanjega direktorja razpisalo predobravnavni narok, saj mu koprsko tožilstvo očita zlorabo položaja pri gospodarski dejavnosti. Leta 2012 naj bi namreč družbo oškodoval za približno 80.000 evrov, piše časnik in dodaja, da bo v tem znesku Agraria vložila tudi premoženjsko pravni zahtevek.

Frančeškin krivdo za omenjena dejanja zanika. "Nič, kar se mi očita, ni res," pravi, na sodišču pa je med drugim dejal, da se mu tako želi zdajšnji direktor Agrarie Robert Fakin osebno maščevati. Slednji za Primorske novice izjave ni želel komentirati, je pa povedal, da je Frančeškin za Agrario 'boleč spomin, ki ga bodo še dolgo čutili'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija