400 EVROV ZA JUTRANJO KAVICO: Letošnji velikonočni ponedeljek jim bo zagotovo ostal v spominu!

Kronika

Na velikokončni ponedeljek so se veselo odpravili v središče Štandreža na jutranjo kavico, a presenečenje, ki so ga doživeli, ni bilo ravno prijetno. Zaradi neupoštevanja covidnih ukrepov jih je kava namreč zelo drago stala in tega prazničnega ponedeljka se bodo verjetno še dolgo spominjali.

V ponedeljek, 5. aprila, so štandreški bar Sant’Andrea, nekdanji Brasil Bar, obiskali možje v modrem. V lokal, ki se nahaja nasproti marketa v Ulici San Michele, sta okrog 9.30 prišli dve patrulji policije. Ena skupina policistov je v bar vstopila skozi glavni vhod, druga skupina se je odpravila do zadnjih vrat in tako preprečila, da bi kdo skoznje zapustil lokal. V baru oziroma na dvorišču za njim je bilo takrat približno deset gostov. Zaradi neupoštevanja vladnih ukrepov je bil vsak izmed njih ob 400 evrov.

Naročene kave bi morali odnesti domov, oni pa so jih spili kar v lokalu, kar je bila seveda velika napaka. V primeru, da bodo kazen 400 evrov takoj plačali, bodo deležni popusta v znesku 120 evrov. Medtem ko so policisti pisali zapisnik, ugotavljali identiteto navzočih gostov in jim nalagali kazni, je pred lokalom parkirala še tretja patrulja policije. Sočasno so štandreški bar obiskali tudi goriški mestni redarji. Kazen je dobil tudi kitajski par, ki že nekaj let upravlja bar v štandreškem vaškem središču. Kitajca bosta morala plačati 280 evrov kazni in za dva dni zapreti lokal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija