20 CENTOV VEČ ZA LITER GORIVA: A še vedno smo cenejši kot vsi sosedje, razen Hrvaške

Slovenija

Na bencinskih servisih ob avtocestah je cena pogonskega goriva danes za približno 20 centov višja kot na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest. Za liter 95-oktanskega bencina je treba odšteti 1,851 evra na Petrolovih servisih in 1,944 evra na servisih OMV Slovenija, za liter dizla pa pri obeh ponudnikih nekaj čez dva evra.

Na Petrolovih bencinskih servisih na omrežju avtocest in hitrih cest, kjer cene pogonskega goriva določajo trgovci sami, je tako treba za liter dizelskega goriva odšteti 2,002 evra, za servisih OMV Slovenija pa 2,046 evra.

Tudi na bencinskih servisih izven omrežja avtocest in hitrih cest so cene pogonskega goriva danes dražje, a tam ceno določa vlada z uredbo, zato je ta nižja. Za liter 95.oktanskega bencina je tako treba odšteti 1,755 evra, za liter dizla pa 1,848 evra.

Kljub višjim cenam pa so cene pri nas nižje kot v Avstriji, Italiji in za tujce tudi na Madžarskem, kjer je treba za liter goriva plačati več kot dva evra. Na Hrvaškem so cene podobne kot pri nas.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  21 .06. 2022 ob  16: 39
še premalo. gorivo bo drago takrat. ko se ne bodo več vozili z avtom v službo iz Markovca v Koper.
Stiv Rivs |  21 .06. 2022 ob  09: 06
Kush.. dajte nam plaće, dajte nam stan, dajte nam zdravstvo, dajte nam školu..
Ko pa je treba plačat davke pa vsi kasirate brez računov.
To je Balkan in v Avstriji si plače tudi zaslužimo.
Boršteran |  21 .06. 2022 ob  08: 00
S cim se hvali da imamo cenejse gorivo kot Italija in Avstrija. Uuuu ful hudo. Dajte se nam take place lot imajo v teh dveh drzavah pa se ne bomo bunili nič. Dokler pa imamo balkanske plače s cenami preostale evrope bo to še naprej en velik kurac