VE SE, ZAKAJ JE UMRLA KRALJICA ELIZABETA II.: To je mrliški list pokojne monarhinje (FOTO)

Svet

8. septembra se je 97. letu starosti za vedno poslovila Kraljica Elizabeta II. Umrla je na gradu Balmoral. Danes, 29. septembra je v javnost prišel njen mrliški list kraljice Elizabete II, kjer je navedeno, zakaj je umrla, kdaj, in kdo je obvestil o njeni smrti, piše The Washington Post.

Mrliški list pokojne monarhinje je objavil Državni arhiv v Edinburgu. Poleg naštevanja običajnih podrobnosti, je pod "vzrok smrti" preprosto napisano "starost". Enako so zapisali na mrliškem listu njenega moža princa Filipa. Kraljica je umrla ob 15.10 po britanskem času, torej 16.10 po našem. Javnost so o njeni smrti obvestili tri ure kasneje.

O smrti kraljice je vse potrebne organe obvestila princesa Anne, ki je bila ob postelji njenega veličanstva, ko je umirala. Z njo je bil tudi princ Charles, danes kralj Karel III. Princ William, princ Andrew, princ Edward in njegova žena Sophie so torej bili v času smrti kraljice še na letalu, princ Harry je prispel še kasneje, natanko 16 minut po tem, ko je palača objavila uradno sporočilo o smrti monarhinje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija