POLICIJA POOSTRENO NAD UPOŠTEVANJE PREPOVEDI: Nadzirali bodo tudi dostope do priljubljenih turističnih točk

Slovenija

Policisti bodo od petka do nedelje preverjali spoštovanje prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah. Med drugim bodo nadzirali dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi, ki ne upoštevajo odloka za zajezitev širjenja epidemije, so zapisali za spletni strani policije.

"Čeprav so prepovedi neprijetne za ljudi, še posebej v prvih pomladnih dneh, ko lepo vreme kar kliče k druženju in gibanju na prostem, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro vseh," so opomnili na policiji. Spomnili so, da je do nadaljnjega prepovedano gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah, dostop na javna mesta in površine ter gibanje zunaj občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če odlok ne določa drugače.

"Policija bo zato zaradi zagotavljanja zdravja vseh prebivalcev Slovenije ta petek, soboto in nedeljo na avtomobilskih cestah ter ostalih državnih in lokalnih cestah izvedla poostren nadzor nad upoštevanjem prepovedi," so napovedali.

[ALI SPOŠTUJETE PREPOVEDI GIBANJA IN ZBIRANJA?] ℹ️Čeprav so prepovedi gibanja ????‍♂️ in zbiranja na javnih mestih...

Posted by Slovenska policija /The Slovenian police on Thursday, April 2, 2020

Na avtomobilskih cestah bodo promet s pomočjo prometne signalizacije preusmerili na počivališča in nadzorne točke, kjer bodo policisti nato opravili nadzor. Ob tem opozarjajo, da bo promet preusmerjan samo s pomočjo prometne signalizacije, brez fizične zapore. Zato voznike pozivajo, naj bodo pozorni in naj signalizacijo dosledno upoštevajo. Poleg tega bo nadzor potekal tudi na drugih državnih in lokalnih cestah. Nadzirali bodo predvsem dostope do priljubljenih turističnih točk, kjer je pričakovati zadrževanje večjega števila ljudi.

Na policiji so sicer vzpostavili kontaktno telefonsko številko 01 514 70 01, kjer vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah med 7. in 19. uro pomagajo z nasveti o novih ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa. Vprašanja je mogoče poslati tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kristjan |  03 .04. 2020 ob  10: 40
Hvala za vaše delo. Srečno in ostanite zdravi
vseved |  02 .04. 2020 ob  22: 17
Policija bi morala dobiti širša pooblastila in pomoč vojske.
Koper |  02 .04. 2020 ob  19: 20
Pravilno je,da se bojo izvajale kontrole in kaznovalo ljudi.Če zdravniki delajo po 12 ur in več a vsi ostali so v večini na čakanju to še ne pomeni,da so na dopustu.
Če si bojo občani,vsak v svoji občini privoščili kratek sprehod to še ni zločin.Če bi se pa vsi odpravljali na izlete to predstavlja nevarnost širitve virusa in pisledično ogromno dela za zdravstvo.
Prav in pošteno je tako.