ZADKOVIĆEVI UKREPI ZA ČAS IZREDNIH RAZMER: Je hotel dve občini, Piran in Ankaran, nadzirati le z dvema redarjema?

Piran

Piranski župan Đenio Zadković je že 21. marca sprejel sklep, da se vsi uslužbenci občinskega redarstva napotijo na čakanje na delo doma, dela in naloge pa sta po tem sklepu izvajala le dva redarja, ki sta samo med 9.00 in 17.00 pokrivala območje Pirana in območje Ankarana, torej kar dve obalni občini.

Predvidevamo, da bi ta odlok veljal še naprej, če ne bi v veljavo stopil odlok vlade, ki od 30. marca naprej določa, da se državljani ne smejo gibati med občinami. Izvajanje odloka in morebitne kršitve pa nadzorujejo tudi občinski redarji.

Piranski župan Đenio Zadković je nato izdal nov sklep, s katerim je preklical odredbo čakanja na delo doma in odločil, da se morajo vsi zaposleni v medobčinskem inšpektoratu in redarstvu s 1. aprilom vrniti na delo.

Postavlja pa se vprašanje, kaj je pravzaprav Zadković s tem manevrom želel doseči. V sklepu se sicer sklicuje na pojav virusa Covid-19, ki ogroža življenje in zdravje ljudi ter je redarje napotil na čakanje na delo doma zaradi slednjega. Ker v primeru redarjev ne gre za pisarniške javne uslužbence, ki lahko svoje delo opravljajo tudi od doma in ki bi jih občina ob pomanjkanju njihovih osnovnih delovnih nalog pravzaprav morala napotiti na opravljanje drugih pomembnih nalog v času krize, kot je recimo, razdeljevanje hrane pomoči potrebnim v obeh občinah, nas je seveda zanimalo, zakaj se je pravzaprav piranska oblast odločila za tak ukrep. Poslali smo vprašanja in bomo odgovore objavili takoj, ko jih prejmemo. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  03 .04. 2020 ob  16: 14
ponavljam:
že prej so/smo vsi vedel kakšne naloge opravlja redarstvo. Kot, da bi zdravniki in policaji šli na čakanje
Đenio, priznaj, da so te tvoji svetovalci zaj.....
vero.vero981 |  02 .04. 2020 ob  20: 34
12
SRAMOTA!!!! Pa kaj se gremojQuery112302927943155391417_1585852040395?? Pa kaj so redarji in inšpektorji samo za multe dajat ali kaaaaaaj????? Redarji so kot policaji, vi jih pa pošiljate na čakaaaaaanjeee!!!! PA KAJ STE ZNORELIIIII!!!!!! DVIGNIT JIM PLAČE IN NA TEREEEEEN!!!!! Naj začnejo že enkrat delat svoje delo in pomagat občanom, ne nas pa samo je***!!!

G. Župan, prosim vas, odstopite! Res vas lepo prosim, volili smo za vas, zato vas tudi prosim, da ODSTOPITE!!! To ne gre več tako!!! Cela občina je razdeljena na dva dela, na VIP in na izobčence!!! VODJE URADOV ZAMENJAT!!!! Treba je konec narediti tej anarhiji!!!! BAŠTAAAAAAAAAAA!!!!!

SRAMOTA!!! SRAMOTAAAAA!!!! SRAMOTAAAAAA!!!


Občan |  02 .04. 2020 ob  18: 43
11
No, tole je pa tudi mene presenetilo. Geniu je nekdo očitno svetoval strel v koleno... bo treba kakega "svetovalca" poslat na teren, da bo izvajal naloge občinskih redarjev. Poudariti je tudi, da je Piran še bolj prometno obremenjen sedaj, ko so vsi občani "doma", da o nalogah nadzora Vladnega ukrepa niti ne začnem...
Posta |  02 .04. 2020 ob  16: 58
20
Nimam besed. Medtem ko se v drugih državah poslužujejo vseh preventiv, in uporabijo vojsko za nadzor, naša občina pošlje redarstvo na dopust. Ne morem verjet.