ŽUPANOVIĆ URESNIČIL GROŽNJE - TOŽBA JE VLOŽENA: Guberac je z njim "zaključil"

Koper

Županović je včeraj na okrožnem sodišču v Celju, kot je predhodno napovedal, vložil tožbo proti koprskemu nogometnemu klubu in Anteju Gubercu. Ob tem obžaluje, da so stvari prišle do te točke. Če bi klub spotštoval dogovor, ki ga je z njim podpisal ob prihodu v Koper, mu ta ne bi bil dolžan 'niti evra' in bi se za njegovo dobrobit še vedno maksimalno entuziastično trudil, poudarja Županović. Od koprskega kluba zahteva izplačilo plače za delo v zadnjih petih letih, povrnitev svojih vlaganj in povrnitev provizije od prodaje igralcev. Vse skupaj naj bi znašalo 2,2 milijona evrov.

V klubu naj bi nameravali ločiti člansko ekipo od nogometne akademije, kot je že povedal Županović za naš portal, zato s tožbo zahteva, da se koprskemu klubu prepove prelaganje pogodb igralcev na kogarkoli tretjega. "Edina vrednost, ki jo ima klub, so igralci in mi bomo od sodišča zahtevali, da klubu prepreči razpolaganje s sredstvi, ki jih dobi po prodaji slednjih," pravi nekdanji športni direktor Županović. Ker ne želijo omejevati igralcev pri njihovih karierah, zahtevajo takšno prepoved samo za klub. Zoper člane uprave je bila vložena kazenska ovadba zaradi zlorabe položaja in oškodovanja upnikov.

"Denarja FC Koper ne potrebujem, živim dobro. To delo sem opravljal kot hobi. Kvečjemu bi bilo izplačilo nagrada za postavitev kluba na noge, kar mi je navsezadnje v petih letih delovanja uspelo, saj sem skorajdane 'oživel mrtveca'," je prepričan Županović, ki dodaja:

"V primeru, da bi se vodstvo kluba držalo dogovora, ki smo ga podpisali ob mojem prihodu v Koper, bi še vedno z veseljem opravljal svoje delo. Žal pa si od vodstva kluba ne morem dovoliti takšnega odnosa, zato mi ni preostalo drugega, kot da vložim tožbo."

Županovič pravi, da je v koprski klub vložil tudi veliko lastnega denarja, ocenjuje, da vsaj 200.000 evrov. Njegova pogodba naj bi "temeljila na doseganju uspehov" v smislu, če bi klub napredoval na lestvnici in dosegal zastavljene cilje, bi Županoviću pogodbo podaljšali. S prihodom Anteja Guberca pa naj bi prišlo do sprememb in "zamenjave celotne garniture, začela se je ustvarjati nenogometna atmosfera. Z vrnitvijo je Guberac želel pokazati svojo moč in začele so se eliminacije".

"Ko je v igro stopil še Matoz, so se 'začeli igrati bogove' in to se nikoli ne konča dobro. Klub nima denarja," je prepričan Županović, zato se mu po njegovem mnenju ob morebitnem izplačilu njegovega dolga obeta stečaj. Za veliko članov kluba, ki naj bi bili v postopkih pred sodiščem predlagani za priče, pa pravi, da so pod velikim pritiskom.

Za komentar smo vprašali Guberca, ki pa je dejal, da so "tako z izjavami o dotični temi kot tudi z Županovićem v klubu zaključili. Naj sedaj o tem odloči sodišče." 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija