ŽUPANOVIĆ PROTI GUBERCU: "Eliminacije, kazanje moči in politični posli" so le del zgodbe

Koper

Po tem ko so ga z objavo prehiteli v FC Koper, v katerem mu z očitki niso prihranili, se je včeraj na tiskovni konferenci odzval tudi Boško Županović, zdaj nekdanji športni direktor koprskega nogometnega kluba. Na njej je sicer med drugim predstavil okoliščine, zaradi katerih se je razšel z FC Koper, pa tudi "kriminalne dejavnosti vodstva FC Koper in vpliv politike na nogomet", kot je zapisal v vabilu novinarjem.

Že pred napovedano tiskovno konferenco Županovića so v koprskem klubu objavili "preventivni" odziv na situacijo, o čemer smo poročali včeraj. Objavili so izjavo za javnost z naslovom "Novi poskusi škodovanja klubu", med škodovalnimi akterji pa so omenili tudi Boška Županovića, ki naj bi s svojimi izjavami v klub vnašal nemir in politiziranje, hkrati pa njegovo delovanje kriminaliziral.

Županović je včeraj v samem začetku poudaril, da namen tiskovne konference ni bil napad na klub ali igralce, temveč da ima problem s trenutno upravo, ki je na oblasti in jo bo kazensko ovadil. "Klubu želim vse najboljše, problem je le v neučinkoviti in nesposobni upravi, ki zdravi svoje komplekse in zadovoljuje svoje egote," je bil oster Županović, ki dodaja, da ni bila njegova želja, da bi se znašel v medijskem prostoru, temveč da razjasni situacijo. "To je bila moja prva tiskovna konferenca v vseh teh letih."

Ob tem se je odzval tudi na zapis koprskega kluba, ki so ga objavili pred njegovo napovedano tiskovno konferenco. Po njegovem prepričanju je "napad najboljša obramba". Od tistega momenta, ko so se odločili razdreti pogodbe z njim, bi s takim ravnanjem lahko klub ne dobil licence za naslednjo sezono, kar bi posledično lahko povzročilo, da bi ponovno padel v zadnjo, najnižjo ligo, pravi. Ob tem je zanikal, da ni sodeloval pri delovanju prve članske ekipe, kar mu očitajo v klubu. "To je na nek način, milo rečeno, nesramen zaključek," pravi.

"Če bi me danes vprašali za posle Guberca, bi rekel, da so politični"

"Vse se je spremenilo s prihodom novega predsednika FC Koper Anteja Guberca in s celotno garnituro, ki je prišla z njim. Tu se je začela ustvarjati nogometna atmosfera, tu se je dogajal nek revanšizem. S svojo vrnitvijo nazaj je Guberac želel pokazati svojo moč in začele so se eliminacije. Če bi me danes vprašali za posle Guberca, bi rekel, da so politični in da se je z njimi želel prikupiti nekomu. Komu, jaz to ne znam odgovoriti. Jaz se v to ne vpletam. Meni je bilo najbolj pomembno ukvarjati se z nogometom, dobivati dobre rezultate, zmagovati in da bi prišli v prvo ligo."

Njegov odvetnik Miran Kos je včeraj najavil, da bodo do petka vložili tožbe, nam je povedal Županović, ki je tudi razkril, da naj bi v klubu nameravali ločiti člansko ekipo od nogometne akademije, zato bodo zahtevali tudi, da se koprskemu klubu prepove prelaganje pogodb igralcev na kogarkoli tretjega. "Edina vrednost, ki jo ima klub, so igralci in mi bomo zahtevali od sodišča, da mu prepreči razpolaganje z igralci," je povedal nekdanji športni direktor koprskega kluba, ki dodaja, da bodo vse člane uprave kazensko ovadili zaradi odškodovanja upnika in zlorabe položaja.

"Jaz dobro poslujem s svojim podjetjem na Hrvaškem. Nisem lačen, nisem žejen, nisem odvisen od denarja, ki sem ga pustil v FC Koper. Nominalna vrednost dolga je danes okoli 2.300.000 evrov s provizijami, ki bi mi jih morali plačati od prodaje igralcev," pojasnjuje Županović, ki je pripravljen dogovor skleniti tudi ob nekajkrat manjši vsoti. "Želel sem najti način, da bi zadevo rešili, da bi se usedli za mizo, ampak sem naletel na gluha ušesa," je opisal situacijo in razkril, da je pred tiskovno konferenco govoril z Gubercem, ki naj bi mu rekel, naj s tem ne gre v javnost, da ima zato sodišče, ob tem pa mu napovedal, da bo klub objavil izjavo pred njegovo tiskovno konferenco.

Ante Guberac

Kako odgovarja na očitke, da naj bi s svojimi izjavami v klub vnašal nemir in politiziranje?

"Nikdar v ta klub nisem vnesel nemira, s svojo energijo sem znal dvigniti igralce v njihovih težkih trenutkih, vsakemu igralcu sem pomagal na različne načine. Tako da to so navadne laži, klevete in neresnice, usmerjene v napad na mojo prihodnost," še odgovarja Županović in dodaja, da bo razmislil, če jih ne bo tožil tudi zaradi tega.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  05 .10. 2021 ob  11: 37
35
Kot bi rekli na balkanu SVE SU TO ISTA GOVNA!