ŽRTVAM JE MERIL V GLAVE IN VRATOVE: Češka policija našla 42-letnega strelca, sodil si je sam s strelom v glavo (FOTO, VIDEO)

Kronika

Moški, ki so ga sumili, da je danes streljal v bolnišnici v Ostravi in ubil najmanj šest ljudi, se je ubil, je sporočila češka policija na Twitterju. 42-letni osumljenec se je ustrelil v glavo, ravno preden je posredovala policija, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Našli smo strelca. 42-letni moški se je ustrelil v glavo, preden je posredovala policija, mrtev je," je tvitnila policija.

Češki premier Andrej Babiš je po incidentu sporočil, da je v streljanju umrlo šest ljudi in da okoliščine še niso znane.

Streljanje je označil za pravo tragedijo. Po njegovi oceni je bil strelec najverjetneje duševno bolan moški, ki je deloval sam. Streljati je začel v čakalni sobi urgence, žrtvam je meril v glave in vratove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Povedali so mi, da so bile smrtne žrtve ljudje v čakalnici travme, na srečo jih ni bilo toliko kot običajno," je dodal Babiš za lokalne medije.

Med mrtvimi so po podatkih bolnišnice štirje moški in ženski. Še dve osebi sta bili huje ranjeni, ena pa lažje.

Moški je po incidentu z avtomobilom pobegnil, policija pa se je ob pomoči specialne enote in dveh helikopterjev podala v iskalno akcijo. Ravno, ko so ga dohiteli s helikopterjem v vasi severozahodno od Ostrave, se je moški, ko je bil še v svojem vozilu, ustrelil. Notranji minister Jan Hamaček je pojasnil, da je moški podlegel poškodbam kljub poskusom oživljanja.

Glede na prve ugotovitve je imel moški pri sebi pištolo, a ga niso našli na registru lastnikov strelnega orožja.

Češki javni radio je identificiral domnevnega strelca kot gradbinca iz bližine Opave. Njegov šef Aleš Zygula je za radio dejal, da je napadalec zase mislil, da je bil hudo bolan in ga nihče ne želi zdraviti.

Predsednik države Miloš Zeman je izrazil sožalje s svojci in bližnjimi žrtev. "V svojem srcu sem z vami, mislim na vas v teh tragičnih urah," je sporočil njegov tiskovni predstavnik.

V univerzitetni bolnišnici, kjer se je zgodilo streljanje, je okoli 1200 postelj. Bolnišnico so po incidentu zaprli in niso sprejemali novih pacientov, zaposlenim pa so naročili, naj ne zapuščajo svojih oddelkov.

Ostrava je z okoli 290.000 prebivalci tretje največje mesto na Češkem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija