ŽREB ZA ZAKLJUČNI TURNIR POKALA SLOVENIJE ODLOČIL: Koper s Celjem Pivovarno Laško, Jeruzalem Ormož s Krko (FOTO)

Slovenija

Prvi dan zaključnega turnirja pokala Slovenije za rokometaše se bo ekipa Celje Pivovarna Laško v prvem polfinalu pomerila s Koprom, Jeruzalem Ormož pa z novomeško Krko, je po žrebu sporočila Rokometna zveza Slovenije (RZS). Pokalni turnir četverice bo v Ormožu 6. in 7. maja.

"Razplet žreba zame ni pomemben. Če hočemo osvojiti lovoriko, moramo zmagati na obeh tekmah. Za zadaj se osredotočamo na obveze v državnem prvenstvu, po reprezentančnem premoru pa se bomo začeli pripravljati na končnico pokala," je po žrebu v Središču ob Dravi misli povzel glavni trener Celja Pivovarne Laško, Alem Toskić.

Glavni adut Celjanov, Aleks Vlah, ki se bo v polfinalu pomeril z rokometaši svojega matičnega kluba, je dodal: "Naslova pokalnega prvaka Slovenije še nisem osvojil. Z ekipo bom naredil vse, da osvojimo pokal in izpolnimo vsa pričakovanja te sezone."

???? | Utrinki današnjega žreba polfinalnih parov pokalnega tekmovanja. Žreb je moštvu trenerja Alema Toskića namenil RD Koper. ???????? Sobota, 6. maj, dvorana Hardek, Ormož. Gremo Cele! ????????

Objavil/a RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO dne Torek, 18. april 2023

Kapetan Primorcev Jaka Moljk je ocenil, da so Celjani veliki favoriti, in dodal: "Na tekmo pa ne bomo šli z belo zastavo in bomo storili vse, da presenetimo celjsko ekipo."

"Celje Pivovarna Laško je trenutno najboljša ekipa v Sloveniji, a tudi Ormožani so kakovostni in zelo zahtevno je gostovati pri njih. Koper nas je v preteklosti že visoko premagal," je zahtevnost tekmecev komentiral član Krke Vladan Lončar.

Na ugoden razplet na domačem zaključnem turnirju upa Tomislav Balent. "Po petih letih imamo možnost, da se oddolžimo za razplet pokalnega dvoboja v Ljutomeru. Dvakrat nam ni uspelo, ampak v tretje gre rado," je menil Balent.


Pokal Slovenije, moški
Polfinale, Ormož, 6. maja:
Celje Pivovarna Laško - Koper
Jeruzalem Ormož - Krka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija