ZNANO, KDO SO ŽRTVE TRAGEDIJE AVTOBUSA PRI BENETKAH: Trupla odpeljali v mrtvašnico v Mestrah, kamor so že pričali prihajati svojci (FOTO, VIDEO)

Kronika

Po nesreči avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je v torek umrlo 21 ljudi, 18 pa jih je bilo poškodovanih, so pristojni identificirali vse žrtve, so v sredo zvečer sporočile beneške oblasti. Kot so dejali, je bila identifikacija zahtevna, saj številni potniki pri sebi niso imeli dokumentov.

V nesreči je življenje izgubilo devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik, dva Portugalca, južnoafriški državljan in hrvaška državljanka, je sporočil tiskovni predstavnik beneškega župana Luigija Brugnara.

Po poročanju hrvaških medijev je med mrtvimi 24-letna Hrvatica, ki je bila v šestem mesecu nosečnosti. S soprogom, ki je bil v nesreči poškodovan in se zdravi v bolnišnici v mestu Mirano, sta s v Italiji mudila na medenih tednih.

Trupla so odpeljali v mrtvašnico v Mestrah, kamor so že pričali prihajati svojci. Po zadnjih podatkih je bilo v nesreči poškodovanih 18 ljudi, med katerimi jih je pet v življenjski nevarnosti, vključno z majhnim otrokom.

Zaradi nesreče so oblasti v Benečiji razglasile tridnevno žalovanje, medtem ko je senat v Rimu umrle v sredo počastil z minuto molka. Nesreča je v Italiji sprožila burno razpravo o varnosti v cestnem prometu, češ da je bila ta zaradi pomanjkanja naložb v varnostno opremo in slabega vzdrževanja le vprašanje časa.

Avtobus na električni pogon je bil v torek zvečer na poti iz Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera, ko je v Mestrah prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot deset metrov globoko, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

❌❌❌ STRAGE DEL BUS A MESTRE, COS'E' SUCCESSO ❌❌❌ ⚫ Una scena apocalittica: la barriera del cavalcavia divelta, un pullman finito giù sulla ferrovia che prende fuoco, le urla di chi assiste alla tragedia e di chi a bordo resta intrappolato tra le lamiere accartocciate e in fiamme. Ecco cosa è successo secondo la ricostruzione dell'incidente, elaborata dai quotidiani del Gruppo Gedi (link qui https://t.ly/svPav). #stragedelbus #busvenezia #busmestre #zaiapresidente

Posted by Luca Zaia on Srijeda, 4. oktobar 2023.

Tožilstvo v Benetkah je ugotovilo, da avtobus pred padcem z nadvoza ni trčil v drugo vozilo. Vzrok za nesrečo medtem ostaja neznan, mediji pa ugibajo, da je voznik zaradi nenadne slabosti izgubil nadzor nad vozilom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija