ZNAČILNOSTI NEZANESLJIVE OSEBE: Prepoznajte jih in preprečite neljube posledice

Trendi

Večina nezanesljivih ljudi se pogosto ne zaveda svojega vedenja. Pomembno je, da te osebe prepoznate in tako preprečite, da bi negativno vplivali na vas. Čeprav ni vedno enostavno ugotoviti, ali je nekdo nezanesljiv, pa vam lahko njihova telesna govorica in energija veliko razkrijeta, če ste le dovolj pozorni.

1. Preveč posegajo v vaš osebni prostor

Če nekdo ignorira meje vašega osebnega prostora, je to opozorilen znak.  Lahko stoji preblizu vašega obraza ali vas celo žgečka, čeprav ste že večkrat povedali, da vam to ni všeč.

2. Ne prekinejo očesnega stika

Mnogi manipulativni ljudje imajo navado prekomerno strmeti v druge osebe. Na svojo tarčo gledajo z osredotočenim, intenzivnim pogledom. Lahko naredijo ali rečejo nekaj neprijetnega tik pred hipnotičnim pogledom ali takoj za njim, da bi preizkusili, kako tarča reagira. Preizkusite jih tako, da prekinete očesni stik ali stopite korak nazaj, da vidite, kako se ta oseba odziva.

3. Prevladujejo v pogovoru

Medtem ko nekateri samo radi govorijo, bodo manipulatorji poskušali prevladovati nad celotnim pogovorom.

4. Njihovo razpoloženje se hitro spreminja

Zelo se razburjajo, ko se stvari ne odvijejo na način, kot bi želeli oni, zato bodite pozorni na njihove drastične spremembe razpoloženja.

5. Prehitro se odprejo

Če ste nekoga pravkar spoznali in vam je že kar takoj povedal vse o sebi, je verjetno, da ni zanesljiv ali stabilen. V primeru, da je nekdo pripravljen vse razkriti v prvih nekaj minutah, to lahko pomeni, da nima popolnega nadzora nad sabo ali nad svojimi dejanji.

6. Manjka jim empatije

Ste že kdaj imeli občutek, da se pogovarjate z nekom, ki je hladen po srcu? Sociopate in psihopate opredeljuje pomanjkanje empatije in lahko se nasmejijo nad nesrečo in trpljenjem nekoga drugega. Podobno je z nezanesljivimi ljudmi.

7. Preveč vedo o vas

Če se pojavite na prvem zmenku in druga oseba že ve, kje delate, kje ste hodili v šolo itd., ne jemljite tega preveč lahkotno, čeprav se ta oseba obnaša, kot da je to povsem normalno.

8. Ne želijo se opravičiti

Ko narediš kaj slabega, je normalno, da se počutiš krivega in se želiš opravičiti. Toda oseba, ki je manj empatična in manj zanesljiva, se bo verjetno izognila ​​kakršni koli odgovornosti za prevzem svoje krivde, kljub temu da je očitno naredila nekaj narobe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  21 .09. 2020 ob  09: 55
Tu ste natrosili kup različnih zadev. Preberite še kakšno knjigo, ne samo pogrošno literaturo.