ŽE "NAVADNI" DRŽAVLJANI OD DRUGIH ZAHTEVAJO PCT POGOJ: To je oglas, ki ponuja prevoz od Kopra do Ljubljane (FOTO)

Koper

V zadnjem času je veliko govora o pogoju PCT – prebolel, cepljen, testiran. Ta pogoj na primer velja ob obisku kinodvoran in gledališč, koncertov in podobnih prireditev, pa tudi ob zadrževanju v notranjosti gostinskega lokala. Aktivnosti državljanov so odvisne prav od tega, ali smo P, C ali T. Kot kaže pa ni samo vlada tista, ki postavlja ta pogoj.

Spletna stran prevozi.org služi iskanju prevozov na različnih relacijah po Sloveniji. Oglase objavljajo posamezniki, ki jih družba med prevozom ne moti, splošno znano pa je, da ob tem še nekaj simboličnega zaračunajo za gorivo.

Sodeč po oglasu, ki smo ga zasledili na tej platformi, pa je trenutno izredno aktualni pogoj PCT postal popularen tudi pri ponudnikih prevozov. Voznik, ki ponuja prevoz iz Kopra v Ljubljano, namreč zahteva - tako kot vlada - da so njegovi potniki cepljeni, da so covid že preboleli, ali da so bili na testiranju negativni. 

"V kopru pobiram pri Oliburgerju ali na makedamu pri Vinakoper, v Ljubljani peljem po Tržaški do železniške postaje. Prosim, da imate v času prevoza pri sebi ali potrdilo o negativnem covid testu ali potrdilo, da ste preboleli covid, ali potrdilo o cepljenju. Sam imam potrdilo o cepljenju," je zapisal v oglasu posameznik, ki ponuja prevoz. 

Ob tem pa še pripisal, da je v njegovem vozilu "obvezna uporaba zaščitne maske".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  01 .07. 2021 ob  08: 11
Korona ustvarja iz nas takšno družbo, da se bomo medsebojne sproščenosti, odprtosti, povezanosti čez dve leti spominjali le še kot pretekle pravljice.
Ištrijan |  30 .06. 2021 ob  22: 07
Mona! Zapri se v skafander!