ŽE ČETRTA ZMAGA KOPRČANOV: Tekmece porazili s 15 goli razlike (FOTO)

Koper

Rokometaši Kopra so v 10. krogu lige NLB premagali Grosist Slovan s 40:25 (18:12).

Primorci so zabeležili še četrto zmago na zadnjih petih tekmah in se vsaj začasno prebili v zgornji dom lestvice. Koprska zasedba je pri devetih točkah, medtem ko Slovan po še vedno zgolj eni zmagi v sezoni ostaja pri štirih ter na dnu skupaj z Mariborom in Krškim, ki imata prav tako štiri točke, a slabšo razliko v golih.

Izid je bil izenačen le pri 1:1, nato pa prednosti domači niso več izpustili iz rok. Po golu Jake Moljka je v 10. minuti narasla na +4, najvišja pa je bila v 29. minuti, ko je bilo na semaforju Bonifike 17:10 po golu Andraža Keteja.

Ljubljanska zasedba se je v prvi tretjini drugega polčasa približala na vsega štiri gole, a je to le dodatno podžgalo domačine, da so prednost hitro povišali. Sredi polčasa je ta znašala +9, nato prerasla v dvomestno število, kar je pomenilo še drugo zaporedno zmago s 15 goli razlike.

Pri domačih je bil najbolj učinkovit Andraž Kete z desetimi goli, pri gostih pa je devet zadetkov, od tega šest s sedmih metrov, dosegel Aleksa Tufegdžić.

Koper bo v 11. krogu v soboto gostoval pri Dobovi, medtem ko bo Grosist Slovan prav tako v soboto gostil Krško.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 200, sodnika: Igor in Dejan Ivančič.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Žagar 6, Furlan, Poklar 4, Konjevič 2, Bekrič 3 (1), Moljk 5, Stojanović, Vujović 2, Zugan 1, Sanabor, Marić 2, Kete 10 (1), Breznikar 2, Bratkovič 3.
* Grosist Slovan: Selakovič, Krbavčić, Čaušević 2, Soršak 4, Serdinšek Ekart 2, Jakše, Pintar 1, Stojnić 3, Tufegdžić 9 (6), Ranisavljević 1, Lipovac, Perić 2 (1), Stopar, Pirnat 1, Jankovski, Sankovič, Turnšek.
* Sedemmetrovke: Koper 6 (2), Grosist Slovan 8 (7).
* Izključitve: Koper 14, Grosist Slovan 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija