ZDRAVI IN DELOVNO AKTIVNI: Vabljeni na dogodek v okviru znanstvene in strokovne konference "Zdravje starostnikov"

Koper

Univerza na Primorskem vabi na dogodek "Zdravi in delovno aktivni", ki bo potekal brezplačno v organizaciji projekta STAR-VITAL "Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev" ter v okviru znanstvene in strokovne konference "Zdravje starostnikov". Dogodek se bo odvijal danes, 17. septembra, od 12.00 do 15.00 z uporabo spletnega orodja Zoom.

Od 12.00 do 13.30 bo potekala Delavnica za podjetja, kjer bodo izbrana sodelujoča podjetja predstavila primere dobre prakse s poudarkom na aktivnostih in ukrepih, ki so prinesla koristi za zdravje zaposlenih. Med 13.30 in 13.50 bo potekal aktivni gibalni odmor, do 14.00 pa bo odmor za kavo ali čaj.

Od 14.00 do 15.00 bo potekala Okrogla miza "Zdravje delovno aktivne populacije". Gostje okrogle mize bodo Benjamina Mikuž, vodja PE Nova Gorica, Želva podjetje za usposabljanje in zaposlovanje invalidov d.o.o.; Daira Balta, vodja uradov za delo Koper, Izola, Piran; Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Koper; Lilijana Obradović, specialistka za delovno pravo, TRGOTUR, d.o.o. – Kadrovski outsourcing in Štefanija Kadliček, prokuristka, TRGOTUR, d.o.o. – Kadrovski outsourcing.

Okroglo mizo bo moderirala Karin Elena Sánchez, zunanja svetovalka, coach, mentorica in izobraževalka pri projektu STAR VITAL, direktorica KAETRIDE.

Strokovnjaki in praktiki bodo naslovili izzive in priložnosti podaljševanja delovne aktivnosti starejših zaposlenih. Nanizali bodo razloge za majhen interes starejših zaposlenih, da bi delali dlje in prikazali izzive prilagajanja delovnih mest starejšim zaposlenim. Predstavili bodo primere dobre prakse in rešitve za podaljševanje delovne aktivnosti, ki so v rokah delodajalcev samih.

Povezava na dogodek, ki bo potekal preko Zoom konferenčnega orodja, geslo: 521493.

Projekt "Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v KRZS – STAR-VITAL: Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev". Naložbo financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Republika Slovenija, in sicer Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, v okviru 8. prednostne osi: "Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile", 8.3. prednostne naložbe: "Aktivno in zdravo staranje", 8.3.1. specifičnega cilja "Podaljševanje in izboljšanje delovne aktivnosti starejših, vključenih v ukrepe".