ZARADI VARSTVA OSEBNIH PODATKOV ŽIVALI NI MOGLA DO SVOJEGA MUCKA: Posredovala je policija (FOTO)

Svet

BBC poroča o izgubljeni mački, ki je nedavno pritegnila veliko pozornosti. 76-letna Beryl Edwards je bila zelo zaskrbljena, ko je njen maček Fred nenadoma izginil. Fred je ljubek bel muc s svetlo rjavimi lisami, ki ga je Edwardsova skupaj z njegovim bratcem Ginom, posvojila v zavetišču. Gospa se je tolažila z dejstvom, da je maček čipiran. Občutek olajšanja se je okrepil, ko je podjetje, specializirano za iskanje čipiranih živali, odkrilo Fredovo lokacijo. Edwardsova je bila navdušena nad odlično novico, vendar je kmalu sledilo veliko razočaranje.

Beryl je bila obveščena, da ji omenjeno podjetje zaradi varstva osebnih podatkov ne more razkriti Fredove lokacije. Slednje je pri gospe povzročilo veliko stisko in obup. Nato se je izkazalo, da želijo 'novi lastniki' mačka obdržati  zase in niso pripravljeni sodelovati ter ga vrniti Edwardsovi.

Ta čustveno obremenjujoča situacija je privedla do posredovanja policije. Edwardsova se je obrnila na organe reda in miru, saj je bila to edina možnost, da dobi Freda nazaj. Policijski uradniki so razumeli resnost situacije in obravnavali primer kot potencialno krajo. Končno so 'novi lastniki' Freda spoznali, da je pravilno in pošteno mačka vrniti prvotni lastnici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija