ZAPORE PROMETA V KOPRU: Prihaja Sladka Istra 2019

Koper

Koper bo to soboto in nedeljo gostil 11. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra 2019. Zaradi prireditve se v mestu obetajo zapore prometa.

Osrednje prizorišče prireditve, ki se bo v Kopru odvila to soboto in nedeljo, bo tudi letos staro mestno jedro, kar pomeni, da bodo stojnice s sladicami, sladkimi izdelki in spremljajočo infrastrukturo postavljene na Prešernovem trgu, Titovem trgu, Verdijevi ulici, Gortanovem trgu, Staničevem trgu, v Taverni in na Carpacciovem trgu ter na trgu pri Upravi za pomorstvo, medtem ko bo na Semedelski cesti v soboto Ekstempore Sladke Istre 2019.

V naslednjih dneh nas čaka nekaj sprememb v prometu 

V primeru povečanega števila obiskovalcev bo Pristaniška ulica popolnoma zaprta za promet, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, v soboto in nedeljo, med 9. in 19. uro, na Kidričevi ulici bo v soboto in nedeljo, med 7. in 19. uro, popolna zapora prometa, zato stanovalce z veljavnimi dovolilnicami, ki parkirajo na Garibaldijevi, Župančičevi, Kettejevi, Santorijevi, Kolaričevi in drugih povezanih ulicah, organizatorji prosijo, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih izven mestnega jedra (na t. i. modrih conah oz. drugih razpoložljivih parkiriščih), z dovolilnico na vidnem mestu. Stanovalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Verdijeve ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov lahko izjemoma dostopali prek Petronijeve ulice.

Zaprti za promet (in dostavo) bodo tudi dostopi na vse trge v mestnem jedru (Prešernov, Staničev, Gortanov, Titov in Carpacciov trg), na katerih bo prizorišče prireditve, saj bodo na slednjih že od četrtka, 26. 9., dalje začeli postavljati prireditveno opremo. Prav tako v času trajanja prireditve ( 28. in 29. 9., od 6. do 21. ure) ne bo možen dostop z avtomobili do Prešernovega trga in stranskih ulic ter Staničevega in Gortanovega trga ter stranskih ulic.

Od petka, 27. 9., od 20. ure, do nedelje, 29. 9., do 22. ure, bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, parkirišče za banko Intesa Sanpaolo pa bo zaprto za parkiranje, od petka, 27. 9., od 19. ure, do nedelje, 29. 9., do 20. ure.

V primeru slabega vremena zapor ne bo

V primeru slabega vremena bo prireditev v večjem prireditvenem šotoru na parkirišču pri Stadionu Bonifika. V tem primeru zgoraj navedenih zapor ne bo. Bo pa zaradi postavitve prizorišča in izvedbe prireditve na tej lokaciji popolnoma zaprto omenjeno parkirišče, in sicer od srede, 25. 9., od 20. ure, do ponedeljka, 30. 9., do 20. ure.

Tudi v primeru slabega vremena bo zaradi prireditve v mestu povečan promet, prav tako pričakujemo gnečo na mestnih parkiriščih. Obiskovalcem zato svetujemo, da svoja vozila parkirajo izven mestnega jedra, v času trajanja prireditve bo med 9. in 24. uro na voljo tudi brezplačno parkirišče v nakupovalnem centru Planet Koper.

Obiskovalce vabimo, da se sprehodijo po mestnih ulicah in trgih ter okusijo sladice, ki jih bodo sodelujoči ponudniki ponujali na 150-tih stojnicah. Več o bogatem spremljevalnem programu prireditve in seznamu sodelujočih ponudnikov sladkih dobrot si lahko preberete na spletni strani prireditve www.sladka-istra.si

Deli novico: