ŽALOSTNA VEST ZA OBOŽEVALCE SERIJE SAMO BEDAKI IN KONJI: Umrl je igralec John Challis, mnogim poznan kot Boycie

Kronika

Umrl je britanski igralec John Challis, ki je bil najbolj znan po vlogi prodajalca rabljenih avtomobilov Terranca Aubreya Boycea - Boycieja v humoristični seriji Samo bedaki in konji. Star je bil 79 let. Kot še poroča britanski BBC, so iz igralčevega družinskega kroga sporočili, da je po dolgotrajni bitki z rakom mirno umrl v spanju.

Challis je v seriji Samo bedaki in konji, ki je bila na sporedu med letoma 1981 in 2003, igral ob Siru Davidu Jasonu in Nicholasu Lyndhurstu. Lik Boycieja, nekdanjega sošolca in tekmeca Del Boya, lika, ki ga je igral Jason, naj bi sprva nastopil zgolj v eni sceni, a se je nato lik razvijal skupaj s serijo.

Na koncu je bil Boycie celo tako popularen med gledalci, da mu je BBC po koncu serije Samo bedaki in konji posvetil svoj šov, v katerem je bilo mogoče spremljati nadaljevanje njegovih prigod, ob boku s trpečo ženo Marlene, ki jo je igrala Sue Holderness. Kot Boycie je igralec nastopil tudi v drugih šovih, se kot lik pojavljal na raznih srečanjih, še letos pa je kot Boycie posnel video, v katerem je osveščal o pomenu rabe mask v javnih prostorih za boj proti covidu-19.

Je pa hkrati igral tudi v gledališču in se je sredi 90. let minulega stoletja, na vrhuncu serije, izkazal med drugim v Shakespearovih dramah Rihard III. ter Sen kresne noči. Nedavno je zaigral Montyja Stainesa v šovu Benidorm, navaja BBC.

Igralčeva družina je po pisanju britanskega medija v izjavi za javnost zapisala, da bo Challis vselej ljubljen kot Boycie, za seboj pa pušča izjemno zapuščino, ki bo še naprej osrečevala ljudi in jih spravljala v smeh.

Vrstijo se tudi sožalni zapisi. Jason je dejal, da je bil "krasen igralec" ter "gentleman v samem bistvu te besede", Sue Holderness pa se mu je poklonila kot ljubljenemu prijatelju: "To je neverjetno. John Challis je bil moj partner na televiziji in na odru ter drag prijatelj kar 36 let. Počivaj v miru, ljubi John. Vsak dan te bom pogrešala."

Steven Woodcock, ki je v seriji igral Jevona, pa je dejal, da je bil Challis "fantastičen igralec in osupljiva oseba, s katero je bilo čudovito delati". "Del Boya ni brez Boycieja," je dodal.

BBC še navaja, da je Challis nedavno postal častni državljan Srbije, kjer je serija Samo bedaki in konji še vedno zelo priljubljena. Tja je celo potoval za dokumentarec Boycie In Belgrade, ki raziskuje, zakaj je temu tako.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija