ŽALILI IN GROZILI POLICISTOM: Eden je bil deležen celo udarca!

Kronika

Policisti bodo kazensko ovadili 47-letnega moškega, ki je v petek zvečer na območju Župelevca žalil, grozil in udaril policista. Policisti so morali uporabiti prisilna sredstva tudi proti alkoholiziranemu moškemu v noči na nedeljo v Metliki, ki so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prostost, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Brežiški policisti so v petek nekaj po 20.30 opravljali kontrolo prometa na območju Župelevca in ustavili osebni avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so 43-letni voznici odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 1,14 miligrama alkohola.

Kršiteljica ni upoštevala ukazov policistov, v postopek pa se je vmešal tudi 47-letni potnik v njenem vozilu, ki je policistu poskušal preprečiti izvedbo postopka, policista je žalil, mu grozil in ga udaril, zato so zoper oba uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper žensko bodo vložili obdolžilni predlog, zoper 47-letnega osumljenca pa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Na območju Bizeljskega pa so v noči na nedeljo policisti ustavljali voznika osebnega avtomobila. Znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V Stari vasi na Bizeljskem je avtomobil ustavil in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli, obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti so v noči na nedeljo med kontrolo prometa v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. 45-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in mu odvzeli prostost. Med postopkom je kršitelj žalil policiste in ni upošteval opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje, so navedli policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija