ZAKAJ TEGA NISO RAZKRILI ŽE PREJ? Fenomenalni trik, kako pripraviti popolna jajca na oko

Trendi

Obožujete jajca na oko, a vam njihova priprava povzroča veliko preglavic? Se vam jajca vedno zalepijo na ponev? Avstralski kuhar Richard Cornish je razkril trik, s katerim bodo vaša jajca na oko vedno popolna.

Če se vam jajca med peko prilepijo na ponev, ni kriva slaba ali neprimerna ponev, rešitev tudi ni v tem, da vanjo zlijete pol litra olja. Avstralski kuhar trdi, da je vsa skrivnost v papirju za peko.

Jajca na oko morate pripravljati na papirju za peko in ne neposredno na ponvi. Ko se ponev segreje na srednjo temperaturo, položite manjši košček masla in nekaj kapljic oljčnega olja na papir za peko, jajce pa razbijte direktno na papir. Ponev nato pokrijte s pokrovko, da se bo temperatura enakomerno razporedila, piše portal 100posto.jutarnji.hr. Ko se jajce speče na eni strani, ga obrnite še na drugo.

S to metodo mogoče ne boste dosegli zapečenih in hrustljavih robov jajca, a se vsaj ne boste živcirali zaradi neuspelega obroka, prav tako pa med pranjem posode ne boste rabili do onemoglosti drsati ponvice.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija