ALI ZA ČAJ SEGREJETE HLADNO ALI TOPLO VODO? To je trik, kako ga pripraviti, da bo zares okusen

Trendi

Priprava čaja v resnici ni tako sama po sebi umevna, kot se mogoče zdi. Še kako je za njegov okus pomembna prava priprava, pa tudi materiali, v katerih ga pripravimo in nenezadnje postrežemo.

Najbolje je, da čaj pripravimo v čajniku, ki pa naj bo iz porcelana ali stekla, medtem ko se je aluminiju, teflonu ali plastiki bolje izogibati. Tudi piti ga je najboljše iz porcelanastih skodelic, priročne so tudi keramične, ki zadržujejo toploto, pa tiste iz stekla, ki zdrži tako visoke temperature.

Čaj bo tudi okusnejši, če ga pripravite tako, da segrejete hladno in ne tople vode. Tako bo voda polna kisika, ta pa bo poskrbel, da se bo v tekočino vsrkala vsa aroma s čajnih lističev. Pomembno je tudi, na kakšno temperaturo segreti vodo, in sicer, za beli, zeleni in rumeni čaj na 70 stopinj Celzija, za črni pa na 95 stopinj Celzija. Nato pustite, da se beli čaj namaka 1-2 minuti, zeleni 1-3 minut, črni 3-5 minut, rumeni pa 1-3 minute.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  09 .11. 2019 ob  14: 34
Važno je, da se pravih čajev ne zavre, sam za zelene držim med 60 in 70 stopinj, povsem pa mi zadošča vroča voda iz bojlerja, vse pripravljam od zmeraj v stekleni ali porcelanasti posodi.