Priprava čaja v resnici ni tako sama po sebi umevna, kot se mogoče zdi. Še kako je za njegov okus pomembna prava priprava, pa tudi materiali, v katerih ga pripravimo in nenezadnje postrežemo.
ALI ZA ČAJ SEGREJETE HLADNO ALI TOPLO VODO? To je trik, kako ga pripraviti, da bo zares okusen
Trendi
Najbolje je, da čaj pripravimo v čajniku, ki pa naj bo iz porcelana ali stekla, medtem ko se je aluminiju, teflonu ali plastiki bolje izogibati. Tudi piti ga je najboljše iz porcelanastih skodelic, priročne so tudi keramične, ki zadržujejo toploto, pa tiste iz stekla, ki zdrži tako visoke temperature.
Čaj bo tudi okusnejši, če ga pripravite tako, da segrejete hladno in ne tople vode. Tako bo voda polna kisika, ta pa bo poskrbel, da se bo v tekočino vsrkala vsa aroma s čajnih lističev. Pomembno je tudi, na kakšno temperaturo segreti vodo, in sicer, za beli, zeleni in rumeni čaj na 70 stopinj Celzija, za črni pa na 95 stopinj Celzija. Nato pustite, da se beli čaj namaka 1-2 minuti, zeleni 1-3 minut, črni 3-5 minut, rumeni pa 1-3 minute.
Komentiraj
td |
09 .11. 2019 ob 14: 34
2
Važno je, da se pravih čajev ne zavre, sam za zelene držim med 60 in 70 stopinj, povsem pa mi zadošča vroča voda iz bojlerja, vse pripravljam od zmeraj v stekleni ali porcelanasti posodi.
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
danes ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
danes ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
včeraj ob 10:36
V KOPRU GOLJUFIJA Z APLIKACIJO NA TELEFONU: Z bančnega računa so mu poskušali ukrasti par tisoč evrov
T.K.
-
23.4.2024 ob 13:51
Novo iz Slovenije
ODPOKLIC NEVARNEGA ŽIVILA: V zamrznjenih gozdnih sadežih odkrili virus hepatitisa A
A.P.
-
danes ob 11:50
STE KUPILI TO ALPSKO MLEKO? Iz prodaje so umaknili nekatere primerke izdelka (FOTO)
T.R.
-
danes ob 11:38