Zakaj je Messi boljši od Ronalda? Vse je v genih!

Odklop

Leo Messi ima gen, ki mu pomaga pri kreativnosti in inovativnosti. To je značilno za vse levičarje, trdijo strokovnjaki z Oxforda.

Vse je v genih. Messi ga ima, Ronaldo pa ne. Argentinec je namreč levičar, ti pa imajo poseben gen, ki jim pomaga k večji kreativnosti in inovativnosti, kar se pozna tudi na nogometni zelenici. Zato naj bi imel Messi vedno vsaj eno “rešitev” več kot Ronaldo.

Tako pravi študija, ki so jo opravili v Oxfordu, pomagalo pa je tudi nekaj avstralskih univerz. Študija je pokazala, da imajo levičarji nasploh prednost pred desničarji. Sicer je ta Messijev gen v zadnjem času nekoliko “zaspal”, saj Argentinec ni v formi. Čeprav je na včerajšnji tekmi Lige prvakov proti Milanu zadel dvakrat, je na domačem prvenstvu povsem druga pesem. Messi ni zadel na štirih zaporednih tekmah, kar se mu ni pripetilo vse od leta 2010. Po drugi strani pa Ronaldo dobesedno blesti in zabija v polno. Postal je prvi nogometaš, ki je v enem letu zabil 14 zadetkov v Ligi prvakov in prekašal prav Messija, ki je lestvico postavil na trinajst zadetkov. Najbrž se zato Ronaldo s študijo o genih ne obremenjuje preveč, piše hrvaški 24sata.hr. 

vsi dobro  |  07 .11. 2013 ob  22: 59
vemo da se vrhunski nogometaši vsi dopirajo. ne messi ne ronaldo niso izjema. samo tle so sponzorji in denar od zadaj zato ne sme prit ven. in to kakšen denar