ZADKOVIĆ RAZKRIL PRIORITETE: Kaj bodo prve poteze novega župana?

Piran

Đenio Zadković, novi piranski župan, je na družbenem omrežju Facebook razkril, s katerimi prioritetnimi nalogami se namerava v novi funkciji najprej spopasti. Napovedal je inventuro delovanja občine, novo turistično ideologijo, pripravo prostorskega načrta in majhne, za krajane pomembne projekte.

"Prvo in zelo ključno aktivnost bo predstavljala primopredaja poslov, ki bo nastopila z jutrišnjim dnem. Tu ne bo šlo le za formalno seznanitev z vodji občinskih resorjev in novimi sodelavci. Šlo bo za predajo poslov in hkrati začetek inventure, ki jo bo treba narediti iz povsem higieničnih razlogov po številnih letih vladanja ene opcije. V tem smislu smo oblikovali ekspertno skupino, ki bo preučila uradne čistopise ključnih dokumentov o delovanju občine," je svoj zapisal začel Zadković. Kot pravi, bo zahteval pojasnila in vse podatke o vseh v zadnjih mesecih izvedenih razpisih in kadrovanjih. "Upam in želim si, da so bile te zadeve res upravičene! Verjetno bodo potrebne revizije določenih dejanj," je dodal ob tej točki.

Pri naslednji se je dodatknil poteka mandatov direktorjev javnih zavodov, kjer je napovedal izbor najboljših kadrov s pomočjo javnih razpisov, saj je zanj ključna transparentnost. Ob tem je zapisal, da si prizadeva za čim hitrejšo uvedbo neposrednih prenosov sej občinskega sveta prek družbenih omrežij.

Ker je proračun za prihodnje leto več ali manj pod streho, Zadković pri tem ne napoveduje tektonskih premikov. Pravi pa, da bodo vseeno začeli intenzivno pripravljati strategijo za implementacijo nove turistične ideologije in podlage za celosten OPN.

Med manjšimi projketi, ki pa so pomembni za občane, je izpostavil poletno zagato s trumami turistov. Sam predlaga, da bi na določenih odsekih v občini pripravili manjša postajališča, kjer bi se obiskovalci oziroma mimovozeči turisti z avtomobili lahko ustavili in kupili domače osvežilne napitke in prigrizke. To delo bi zaupal predvsem mladim. "Podobne ideje želimo realizirati na področju turistične kulinarike in kulturnih dogodkov, kjer bo šlo za združevanje Pirana in Portoroža s podeželjem," je še zaključil novi župan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sugar |  14 .12. 2018 ob  16: 38
Bomo videli so rekli slepi :)