ZADKOVIĆ 'POVOZIL' 12 SVETNIKOV, SVET ZAVODA IN KOMISIJO: Za v. d. direktorice Obalnih galerij Piran imenoval ravno Maro Ambrožič Verderber

Piran

Župan Občine Piran Đenio Zadković je danes za vršilko dolžnosti direktorice Obalnih galerij Piran imenoval Maro Ambrožič Verderber. To je storil kljub temu, da je Občinski svet (OS) Občine Piran na včerajšnji izredni seji glasoval proti njenemu imenovanju na mesto direktorice te kulturne ustanove.

Mara Ambrožič Verderber

Piranski občinski svetniki so na včerajšnji 6. izredni seji, na kateri so obravnavali kadrovske zadeve, z 12 glasovi proti zavrnili predlog Mare Ambrožič Verderber kot nove direktorice Obalnih galerij Piran s polnim mandatom. Za so glasovali le trije od prisotnih svetnikov. Svetnike je med drugim zmotilo dejstvo, da predlagana kandidatka ni dobila pozitivnega mnenja sveta zavoda, prav tako je negativno mnenje k njeni kandidaturi dala občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Zadković je znova dokazal, da gre pri svojih odločitvah z glavo skozi zid

Dosedanji direktorici Obalnih galerij Piran, Jelki Pečar, se je mandat iztekel ravno včeraj, zato je danes Zadković za vršilko dolžnosti imenoval nikogar drugega kot ravno Ambrožič Verderberjevo. Ob tem je dejal, da je postopek izbire direktorja javnega zavoda Obalne galerije Piran izpeljal "popolnoma dosledno in transparentno, skladno z določili Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo in Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Obalne galerije Piran".

Đenio Zadković

Hkrati je ostro zavrnil očitke o domnevnem političnem kadrovanju, "saj je za direktorico predlagal kandidatko, ki se je na podlagi dosedanjih delovnih izkušenj, predloženih listin in programa razvoja zavoda izkazala kot najbolj strokovno usposobljena," so zapisali na občini. Poskus nekaterih članov občinskega sveta, da bi za direktorico imenovali drugo kandidatko, in sicer Dušanko Đukič, pa razume kot poskus dejanskega političnega kadrovanja.

Utemeljitev pozitivnega mnenja sveta zavoda o Đukičevi Zadkovića ni prepričala, saj meni, da svet zavoda ni dal strokovnega pojasnila in mnenja glede kandidatkinih kompetenc, izkušenj, referenc in vizije, so na občini pojasnili v sporočilu za javnost in zaključili: "Županova odločitev je vestna in objektivna, predvsem pa v skladu s postopkom in v podporo stroki."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
SonjaK |  02 .12. 2020 ob  09: 18
19
SD-jevska kraljica Portoroža si je udomačila GZOP podanike, ki sedaj kakor šolani psi ubogajo njene ukaze. Zato pa mislijo, da bodo lahko nadaljevali dolgoletno prakso strankarskega kadrovanja. ŽUPAN pa je tem političnim mačkam očitno stopil na rep in sedaj tulijo in tulijo a nihče jih noče več poslušati. Genio ne se pustiti ker te ljudstvo podpira.
PortoPirančan |  02 .12. 2020 ob  01: 38
21
Genio legenda, ne daj se!
Puter in marmelada |  01 .12. 2020 ob  23: 15
-3
Nov direktor stara ekipa.
Udri na zmago do triglava
Gabrijel |  01 .12. 2020 ob  20: 16
31
Komedija d.o.o. Sicer pa dam županu prav, da ni klonil pritiskom SD. Le zakaj bi imenoval za direktorico strankarsko veljakinjo SD, ki je še pred leti delal kot receptorka? A zato ker je iz rdeče stranke? Ma va kagar ...