ZADKOVIĆ O REZANJU GLAV IN JEZIKOV NA OBČINI: Izjava piranskega župana razburja javnost

Piran

Piranski župan Đenio Zadković je razburil z izjavo na omrežju Facebook, med drugim z zapisom, da so dvema uradnikoma odrezali glavo. Župan je pojasnil, da gre za sarkazem, s katerim je želel nekaterim kritikom v njim razumljivem jeziku povedati, da ne more biti tako radikalen, kot si nekateri želijo. Ob tem je opozoril na vsakodnevne pritiske.

"Vesela novica za tiste najbolj radikalne v skupini Gibanje Portorož. Danes smo dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu smo pa po insistiranju z ulice začasno zašili anus." To je izjava, ki je sprožila številne odzive na spletnih družbenih omrežjih.

Na očitke o neprimernem komuniciranju je novi piranski župan Zadković v soboto za POP TV dejal, da je bila izjava razumljena povsem napačno. Ob tem pa izpostavil, da nekateri občani od njega pričakujejo nemogoče. "Sem prišel v hišo, da dejansko naredim nekaj za njih, ampak ne na tak radikalen način, kot si marsikdo v tej naši skupini predstavlja," je Zadković dejal za televizijo.

V pogovoru za STA je opozoril na razliko med odprto skupino na Facebooku Gibanje Portorož, ki je po njegovih besedah forum, in Gibanjem za občino Piran, katerega pobudnik je sam in ki je uradno registrirana stranka.

Skupino na omrežju Facebook Gibanje Portorož so po njegovih besedah ustanovili za izmenjavo idej, da lahko ljudje tam povedo, kje jih čevelj žuli. A kot pravi, v skupini od prvega dne miri ljudi, ki si želijo radikalnejših potez. "In ker se ta zadeva ni pomirila, sem dal izjavo, kakršno bi ti ljudje mogoče želeli od mene, takšno, za katero oni mislijo, da bi jo kot župan moral dati," je dejal in dodal, da je želel z izjavo sporočiti prav nasprotno, in sicer da ne bo deloval tako.

Kot je še dejal, ljudje menijo, da je župan s čarobno palčko, ki bo vse uredil. Z omenjeno izjavo, ki je razburila del javnosti, pa jih je želel ustaviti. Priznal je, da je kot župan vsakodnevno deležen velikih pritiskov s strani občanov, a zatrjuje, da jim je kos. Pričakuje pa razumevanje, ker da je "samo človek". Poudaril je tudi, da želi iz občine nekaj narediti ter da želi in mora biti župan vseh ljudi, četudi mu nasprotujejo.

Povedal je še, da na občini v tem trenutku ne načrtuje kakšnih kadrovskih menjav, da za to ni razlogov, možne pa so notranje prerazporeditve.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
poc |  04 .02. 2019 ob  10: 19
25
Čakam, da neha pisati po FB in izpolni kakšno točko iz svojega programa.
zoran13 |  03 .02. 2019 ob  21: 32
10
BOB DNEVA

"Do sovražnega govora v javnem prostoru bi morala vladati ničelna toleranca. Ostane še vprašanje interneta, ker tam ni nobene odgovornosti. Tam so vsi koze, prasci, že pri tem se vprašaš, kam to pelje."
Boris Hajdinjak, zgodovinar
Sreda, 30.januar 2019
www.vecer.com/vecerplus/bob-dneva