ZAČENJA SE ULTRA, NAJVEČJI FESTIVAL ELEKTRONSKE GLASBE V EVROPI: V Splitu pričakujejo 5.000 vip-gostov, kdo pride?

Svet

Na deveti izdaji festivala Ultra Europe v Splitu pričakujejo ljubitelje elektronske glasbe iz več kot 140 držav, so pred današnjim začetkom festivala napovedali organizatorji. Največji festival elektronske, house, techno in trance glasbe v Evropi bo do nedelje gostil številne zvezde, nato se bo zabava selila na Brač, Hvar in Vis.

Prvi festivalski dan na splitskem stadionu Park mladeži bo odprl nemški dvojec Plastik Funk. Sledili mu bodo ameriški producent in didžej Gryffin ter Oliver Heldens, Axwell in Zedd, pred jutrom pa bo glavni oder zavzel nizozemski velikan techno glasbe Hardwell.

V soboto bodo po ogrevalnem nastopu Mykrisa, Nore En Pure in Tchamija na glavnem odru nastopili DJ Snake iz Francije, Avstralec Timmy Trumpet in ameriški didžej Steve Aoki.

V nedeljo bo najprej nastopil Nizozemec Fedde Le Grand, ki mu bosta sledila nizozemski in danski kolega W&W in Morten, veliki finale pa bo pripadel nizozemski trojici Afrojacku, Martinu Garrixu in Alessu.

Ultra Europe bo gostila še vrsto drugih izvajalcev in dogodkov, znanih kot Destination Ultra, vključno z Ultra Beach na otoku Hvar, Regatta Party na Braču ter številnimi drugimi zabavami, ki jih gostijo v sklopu programa Resistance v klubih na Hvaru in Visu. Hvarski Resistance bo v znamenju Groove Mastersa in Maxima Lanyja, na Visu pa bosta za zabavo v sredo skrbela DJ Jock in Shipet.

Ultra Europe je lani v sedmih dneh obiskalo več kot 160.000 ljudi iz 141 držav, ki so poleg elektronske glasbe uživali v ognjemetih, dimnih topovih in laserskih šovih. Letos organizatorji pričakujejo tudi več kot 5000 VIP-gostov iz različnih delov sveta, mnogi od njih pa bodo v Split prispeli z zasebnimi letali in jahtami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija