ZAČENJA SE SANACIJA V SEMEDELSKEM MANDRAČU: Kaj vse bodo postorili za 186.000 evrov?

Koper

Marjetica Koper je lani poleti iz razpokanega betona obalnega zidu v mandraču Badaševica odstranila štrleče armaturne palice. Zdaj bodo pričeli z obnovo najbolj dotrajanega dela. Odstranili bodo poškodovane dele zidu, zamenjali armaturo, sanirali razpoke, zgornjo površino bodo premazali in zid zaščitili pred zunanjimi vplivi. Dela naj bi bila končana do maja prihodnje leto. Vrednost naložbe je 186.000 evrov.

Dela bo opravilo podjetje Final Pasarič. V celoti bodo obnovili 500 metrov dotrajanega in mestoma poškodovanega obalnega zidu tamkajšnjih komunalnih privezov. Odstranili bodo poškodovani zgornji sloj betona vse do armature, armaturo pa zamenjali oziroma jo očistili. Obnovili bodo vertikalne razpoke zidu, po obnovi pa zunanjo površino premazali s cementno maso, ki bo zid ščitila pred korozijo. Dela bodo trajala približno šest mesecev.

Najemnike komunalnih privezov bo Marjetica Koper o delih in morebitnem začasnem umiku plovil obveščala sproti.

????V teh dneh se začenjajo sanacijska dela v mandraču Badaševica, v okviru katerih bomo v celoti obnovil 500 metrov...

Objavil/a Aleš Bržan dne Petek, 17. september 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  20 .09. 2021 ob  07: 57
Potem je se res zadnji udarec plazi,bo samo za badbinton in kako woodstok varjanto al pa caka na obisk papeza,plac je velik
just |  18 .09. 2021 ob  18: 01
Izola ima zaprto pristanišče, zato lahko dela plavajoče pomole v svojem akvatoriju. Koper žal nima takega valobrana, ko bo le ta narejen, se lahko piše o dodatnih plavajočih pomolih. Na sredini semedelske ceste bi bilo potrebno narediti valobran do ribiškega pomola in notri se lahko delajo plavajoči pomoli.
monty |  17 .09. 2021 ob  16: 47
13
Od kadar je prišel Bržan so se čakalne dobe privezov povečale za 300 mest. Namesto da bi širili in delali nove priveze (čez 1000 prosilcev za privez vse skupaj) oni bodo popravljali neko potko. Ti za 100.000€ lahko uredis nove splave in vsaj 300-400 privezov a 300 privezov x 100€ na privez ti prinese v blagajno letno 30.000€ kar na dolgi rok je to kar lep in cist denar. Samo ti dokazi lenuhom. Naj se malo naucijo od izolanov da vidijo kako so lepo naredili splave v centru mesta in kako imajo mir in lep zasluzek. Vsi veseli