ZAČEL SE JE PLANIŠKI PRAZNIK: Prvi se bo po letalnici spustil Rok Tarman

Slovenija

Z današnjim uradnim preizkusom letalnice bratov Gorišek, ki je na sporedu ob 10. uri, se začenja podaljšan planiški praznik, finale v smučarskih skokih za moške in ženske. Prvi se bo po letalnici spustil Rok Tarman, član domačega skakalnega kluba Rateče Planica.

Po letu premora kot prvi v smučino znova Rok Tarman! ???? Manj kot en dan nas loči do preizkusa Letalnice bratov Gorišek...

Posted by Planica Nordic on Utorak, 19. mart 2024.

Tarman, ki se bo na vrh odpravil v novem dresu izpod prstov nekdanjega letalca Roberta Kranjca, ima že precej izkušenj s planiške kraljice, saj se bo že petič kot prvi spustil po letalnici bratov Gorišek. Letos pa je tudi že poletel do 200 metrov na letalnici v Oberstdorfu.

Tokrat bo preizkus še večji izziv, saj bo kot prvi preizkusil tudi novo zaletno smučino. Organizatorji so v boju s spomladanskimi temperaturami letos dobili novost, za katero upajo, da bo odpravila morebitne težave.

"Ta je tudi za nas največja neznanka, saj je še nismo imeli priložnosti preizkusiti. Upamo pa, da nam bo zmanjšala težave s smučino zaradi spomladanskih temperatur," je pojasnil vodja tekmovanja Aljoša Dolhar.

V četrtek sledijo kvalifikacije ter zadnja ženska tekma sezone, v petek prva posamična tekma, v soboto ekipna in nedeljo še posamična najboljših 30 v svetovnem pokalu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija