ZA PRSTE OBLIZNIT! Domača šalša iz pelatov San Marzano (FOTO, VIDEO)

Koper

Podjetje Istrijanko, katerega ustanovitelj je Janko Barbiš, se ukvarja s prodajo domače paradižnikove omake  šalše iz pelatov San Marzano. Slednji so naravno pridelani, istrskega porekla, ročno obirani in vzgajani z ljubeznijo. Šalša je pripravljena po starem receptu iz Italije in se odlično poda testeninam, picam in kot dodatek k ostalim jedem. Slastna šalša je navdušila tudi organizatorje projekta PROMO ISTRA in se tako uvrstila med deset najboljših podjetniških projektov in produktov na območju LAS Istre. Več o Istrijanku, Janku, šalši in izkušnjah s sodelovanjem v operaciji PROMO ISTRA izveste v članku.

Janko se je kot samostojni podjetnik večino časa ukvarjal s turizmom, vendar mu je covid-19 prekrižal načrte. A odprla se je pot za nove poslovne priložnosti. Oboževal je napolitanske pice, jih pekel in še rajši jedel. Dolgo časa pa je iskal 'tisto pravo' paradižnikovo mezgo, ki bi bila kvalitetna in sladkega okusa. Ker je na tržišču ni našel, sem je odločil, da jo pridela sam. Izobrazil se je o kmetijstvu, najel kmetijsko zemljišče in posadil svoje prve San Marzano paradižnike. Dan za dnem je trdo delal, da bi paradižniki karseda dobro uspeli. Trud se je poplačal in letina je bila odlična. Ves svoj čas je vložil v iskanje pravega recepta, ki bi pelate spremenil v okusno mezgo. Po mnogih urah pokušanja različnih mešanic sestavin je nazadnje le prišel do želenega okusa. Od vsega navdušenja je mezgo razdelil med družinske člane, prijatelje ter znance in prav vsi so bili nad okusom očarani. Odločil se je, da bo mezgi odprl vrata v svet. Tako je nastal Istrijanko. Leto za tem je v Kopru pod stadionom Bonifika odprl istoimensko picerijo, v kateri strankam ponuja pice in testenine z dodano domačo šalšo.

"Ko sem bil izbran na projektu PROMO ISTRA, najprej nisem vedel, kaj pričakovati. Kasneje sem na delavnicah izvedel veliko novih stvari glede marketinga in oglaševanja. Glede svetovanja sem bil pozitivno presenečen, saj sem ugotovil, da z izbiro pravega oglaševanja lahko bistveno izboljšam uspešnost oglaševalske kampanje in svoj produkt lažje približam večjemu številu potencialnih kupcev. Med potekom delavnic sem na socialnih omrežjih ravno predstavil svoj novi produkt – domačo šalšo Istrijanko iz pelatov San Marzano. Odziv je bil zelo velik in posledično so se povečala naročila preko spletne strani," zadovoljno pove Janko Barbiš.

"Projekt je imel name veliko pozitivnih učinkov. Eden izmed teh je, da lahko z manjšimi popravki pospešim spletno prodajo in se predstavim javnosti. Pred samim začetkom delavnic si nisem niti predstavljal, da bi lahko izvedel toliko novega, kar bo pripomoglo k nadaljnjem širjenju podjetja. Trenutno menim, da sem na dobri poti, saj dnevno pridobivam nove zadovoljne kupce in prav tako načrtujem nov produkt, ki bo podprt s strani LAS ISTRE," energično zaključi Janko.

Predelava v našo Istrijanko mezgo????

Objavil/a Istrijanko dne Četrtek, 28. julij 2022
View this post on Instagram

A post shared by Istrijanko (@istrijanko)

Pelati Istrijanko so naravno pridelani, brez gensko spremenjenih organizmov, ročno obrani, skrbno pregledani pred predelavo v končni produkt in z ljubeznijo vzgojeni v dolini reke Dragonje. Sadeži so sladkega okusa, zato je Jankova šalša bistveno drugačna od ostalih na tržišču. Odlično se poda k picam, testeninam in kot dodatek k ostalim jedem. Janko se vsako leto trudi povečati količino posajenega sadeža in ga kasneje uspešno tržiti oziroma prodati. V njegovem projektu sodelujejo tudi osebe s težavami v duševnem zdravju in/ali težavami v duševnem razvoju iz dnevnega delovno terapevtskega centra Barčica ter člani društva Izhod Teen Challenge. Na ta način z dobrim delom pomagajo Janku pri obiranju, obenem pa pomagajo sebi, saj si razbistrijo um in naredijo nekaj koristnega zase.

Šalša Istrijanko je na voljo na spletni strani istrijanko.si, lahko pa jo najdete tudi v piceriji Istrijanko pod stadionom Bonifika ali trgovini Zajček v Kopru. Janka lahko spremljate na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Instragram, in sicer pod imenom Istrijanko. V objavah med drugim prikazuje celotni potek priprave njive, sajenja, pobiranja in predelave v končni produkt.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  31 .01. 2023 ob  13: 11
Super, pohvalno! Sploh ce je vse res! Toliko goljufije, ponarejanja porekla, kitajskih sodov s salso je bilo uvozeno v Eu in vselej Italijani napisejo 100 proc ita pomodoro.... da enostavno zacnes v vse dvomiti. Vse dobro mu zelim, jaz pa imam vseeno raje mojih 100 lonckov od mojih pomodorov, ki so dobili samo hlevski gnoj...