ZA MOČNO BURJO JIM JE BILO MALO MAR: Policisti oglobili več 10 tovornjakarjev

Kronika

Zaradi vremenskih razmer, predvsem močne burje na Severnem Primorskem, so policisti Policijske uprava (PU) Nova Gorica omejili promet na hitri cesti ter po regionalnih cestah v Vipavski dolini. Kljub temu številni vozniki tovornih vozil prepovedi vožnje ob močni burji čez vikend niso upoštevali, zato so jih policisti kaznovali.

Za zagotavljanje večje prometne varnosti z nadzorom prometa nadaljujejo tudi danes ter preverjajo, če vozniki upoštevajo omejitev prometa zaradi vremenskih razmer, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

V soboto so policisti ukrepali zoper pet voznikov tovornih vozil in jim izdali plačilni nalog. Prav tako so uvedli prekrškovni postopek zoper pet gospodarskih družb. V nedeljo pa so prometni policisti zaradi neupoštevanja zapore ceste oz. prepovedi vožnje v času močne burje ukrepali zoper 21 voznikov tovornih vozil, prav tako so kaznovali tudi 17 pravnih oseb, zoper dva voznika pa uvedli hitri postopek z odločbo.

Omejitve v prometu zaradi vetrovnih razmer veljajo predvsem za tovorni promet, saj tovornjakom zaradi višine grozi večja nevarnost, da jih močni sunki vetra lahko prevrnejo. Prav tako je nevaren bočni veter, ki vpliva zlasti na večja oz. vozila z večjimi bočnimi površinami z večjo maso, kot so tovorna vozila, avtobusi, vozila s ponjavami in druga, moč vetra pa se stopnjuje tudi s hitrostjo motornih vozil.

Policisti postaje prometne policije Nova Gorica so zaradi neupoštevanja zapore ceste oz. prepovedi vožnje v času močne burje samo v januarju izvedli skupno 50 ukrepov. Predpisana globa zaradi neupoštevanja zapore posamezne ceste je 200 evrov za voznika tovornjaka in 1000 evrov za pravno osebo.

Vsem voznikom svetujejo posebno previdnost in priporočajo, da se v času neugodnih vremenskih razmer ne odpravljajo na pot, če to ni res nujno potrebno. Zaradi močne burje je potrebno prilagoditi vožnjo, prav tako policisti opozarjajo tudi na varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah izjemno pomembna. Voznikom svetujejo tudi, da vnaprej preverijo prometne razmere na cestah, na katero se odpravljajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija