WAY OF LIFE BO BRANILA ZMAGO NA BARCOLANI: Tudi letos se bo prireditve udeležilo preko 1000 jadrnic

Trst

V začetku meseca so organizatorji znamenite jadralske regate Barcolane v Tržaškem zalivu napovedali, da bodo navkljub pandemiji novega koronavirusa izpeljali tudi 52. tekmovanje po vrsti. Lani je zmagala posadka slovenskega krmarja in olimpijca Gašperja Vinčeca, iz ekipe Ewol Sailing pa so danes potrdili, da bo jadrnica Way of Life branila zmago.

Na lanski 51. Barcolani je presenetljivo zmagal Vinčec z jadrnico Way of Life, med člani posadke je bil tudi najboljši kolesar svetovne lestvice Primož Roglič. Pomočnik Vinčeca za krmilom je bil slovenski reprezentant Žan Luka Zelko, ki si je nato v razredu laser priboril olimpijsko normo za igre v Tokiu.

Po odpovedi večine regat v Sredozemlju in nepredvidljivi epidemiološki sliki, ki povzroča sive lase organizatorjem jadralnih prireditev, so v ekipi EWOL Sailing z odprtimi rokami zagrabili priložnost sodelovati na nekaterih regatah, ki vendarle bodo.

Letos so v večnacionalni ekipi EWOL Sailing tako potrdili udeležbo na hrvaški Fiumanki (26. september), Barcolani (11. oktober), izzivu Venice Hospitality (17. oktober) in Veleziani (18. oktober). Zaradi koronavirusne epidemije so za svoj nastop v ekipi pridobili soglasja slovenskih, hrvaških in italijanskih institucij.

Po podatkih organizatorja Barcolane naj bi se te največje jadralne prireditve na svetu tudi letos udeležilo prek 1000 jadrnic.

Jadralna ekipa EWOL Sailing je zadnje obdobje izkoristila za treninge v slovenskem morju in za optimizacijo izjemno zahtevne jadrnice, na vseh štirih regatah bo namreč nastopila z večjo, 27-metrsko, priložnost za nabiranje izkušenj pa so dobili številni vrhunski mladi športniki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  24 .09. 2020 ob  05: 09
... s katero jadrnico bo nastopila, v članku piše: "na vseh štirih regatah bo namreč nastopila z večjo, 27-metrsko" ...
... srečno do cilja in zmage ...