VSI RADI IZGLEDAMO SVEŽE: Predstavljamo štiri odlične naravne recepte za domače obrazne maske

Trendi

S pomočjo živil, ki so vam pri roki ali v shrambi ali v hladilniku, lahko v nekaj trenutkih pripravite kakovostne obrazne maske. Z njimi boste kožo osvežili in nahranili.

Beljaki, mleko v prahu in kumarični sok

Beljake stepemo, nato pa jih zmešamo z mlekom v prahu in kumaričnim sokom. Mešanico nanesite na obraz in pustite, da se popolnoma posuši. Nato obraz nežno sperite.

Beljaki in jogurt

Dva beljaka in dve žlici jogurta zmešajte v skledi, nanesite masko na obraz in pustite delovati pet do deset minut. Sperite obraz s toplo vodo in nežno posušite z brisačami. Ta maska ​​je idealna za vlaženje obraza.

Jogurt in ovsena kaša

Eno skodelico jogurta in pol skodelice ovsene kaše zmešajte in mešanico nanesite na obraz. Pustite delovati 10 do 15 minut, obraz sperite z mlačno vodo in nežno posušite.

Zelje in mleko

Dve žlici naribanega svežega zelja zmešajte s skodelico mleka (2 dl) in počasi kuhajte, dokler ne dobite enotne zmesi. Ko se le ta ohladi, mešanici dodajte rumenjake in žličko olja grozdnih pečk. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Masko nanesite na očiščen obraz in pustite delovati vsaj dvajset minut. Sperite z mlačno vodo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija