VREME NA PRIMORSKEM V PRIHODNJIH DNEH: Do avgusta tega ni pričakovati!

Koper

Po koncu tedna, ki je minil v znamenju obilnih padavin, nas danes in prihodnjih dneh čaka bolj umirjena vremenska slika. Letošnje poletje je sicer po letu 2003 drugo najbolj vroče. 

Danes bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne pa lahko pričakujemo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. Na Primorskem lahko danes zjutraj in dopoldne pričakujemo nekaj oblačnosti, nato bo večinoma jasno. Zjutraj bo pihal burin, sredi dneva pa bo zapihal šibak veter zahodnih smeri. Morje bo večinoma mirno, vidljivost bo nad 10 km.

Temperatura morja se je med deževnim in vetrovnim vikendom precej znižala, v Kopru so včeraj namerili zgolj 19 stopinj Celzija. Danes je znova nekoliko toplejše. 

Jutri bo pretežno jasno, na Primorskem bo dopoldne zapihala šibka burja. Jutranje temperature se bodo gibale med 11 do 17 stopinjami, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo ponovno prevladovalo sončno vreme. V petek popoldne lahko v gorskem svetu nastane kakšna nevihta.

Padajo rekordi

Letošnje poletje naj bi bilo sicer drugo najtoplejše po letu 2003, poroča Ciklon.si. Temperature pri nas so letos za tri stopinje višje od siceršnjega povprečja.

Do konca meseca ni za pričakovati dodatnih močnejših padavin. Tudi avgust se bo nadaljeval podobno. Prevladovalo naj bi sončno vreme, poroča portal Vreme 24/7. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija