VLOMILCI NA DELU V LUCIJI: Podjetje so oškodovali za kar 12.000 evrov

Kronika

Danes zjutraj so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je v Luciji nekdo vlomil v prostore podjetja. Po prvih informacijah manjka inštrument za opravljanje geodetskih meritev znamke Leica, vreden približno 12.000 evrov.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 118 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, dve vozili pa so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tudi vlom, dve tatvini in nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v štirih primerih.

Včeraj popoldne so policisti v Lokvi pri Sežani ustavili 15-letnega Divačana, ki je vozil kolo z motorjem. V postopku so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Sledi enotni obdolžilni predlog.

V Pivki pa so ustavili 42-letnega domačina z osebnim avtomobilom, ki je prav tako vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Alkotest mu je pokazal 0,24 mg/l. Vozilo je bilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Nasilje v družini

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki je že dlje časa nasilen do matere, sledi kazenska ovadba. Izrečena pa mu je bila tudi prepoved približevanja.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so policisti PU Koper v Račicah obravnavali 10 državljanov Afganistana, pri Dragonji pa državljana Alžirije. Ilirskobistriški policisti so (na avtobusu) obravnavali tri državljane Bangladeša, pri Podgorju osem državljanov Turčije, pri Rakitovcu pa državljana Maroka. Vsi postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija