VESTE, KAJ PREDSTAVLJA ŽENSKI ZNAK ZA WC? Nikoli ni bila obleka

Trendi

Podjetje Axosoft iz Arizone si je, kot del kampanje, ki želi izenačiti moške in ženske na tradicionalno bolj moških področjih, zamislilo nov znak, ki bi označeval žensko toaleto.

Medtem ko ima moški znak za WC hlače, je ženski znak v obleki, kar je dandanes lahko dojeto kot zastarelo in stereotipizirano. Podjetje Axosoft iz Arizone si je, kot del kampanje, ki želi izenačiti moške in ženske na tradicionalno bolj moških področjih, zato zamislilo nov znak, ki bi označeval žensko toaleto, piše The Mirror.

Tania Katan iz Axosofta trdi, da ženski znak za WC, ki naj bi predstavljal obleko, pravzaprav nikoli ne bi smel predstavljati obleke. Podjetje je tako obleko na novem znaku spremenilo v plašč, saj bi ženske lahko bile tudi superheroji.

"V znanosti, tehnologiji, umetnosti, matematiki, politiki, na ulicah in v naših domovih, so ženske pogosto nevidne, neupoštevane. Dekleta in ženske, ki se zanimajo za znanost, tehnologijo, mehaniko in matematiko, so v manjšini," pravijo v podjetju.

Cilj kampanje "It was never a dress" oziroma "Nikoli ni bila obleka" je vzpodbuditi pogovore o sprejemanju žensk na vseh področjih. Ne gre zgolj za enakopravnost žensk, ampak tudi za to, da se zapolni velik manko delovnih mest v številnih poklicih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija