TOALETNI PAPIR NA DESKI JAVNEGA STRANIŠČA VAS NE BO REŠIL OKUŽBE: Te stvari moramo zaradi bakterij pogosteje čistiti

Trendi

Papir na deski javnega stranišča ni zaščita pred bakterijami in fekalijami. Če smo prišli v stik s povzročiteljem bolezni, še ne pomeni, da bomo oboleli, piše The Sun. Kar je pomembno vedeti, možnost okužbe na javnem stranišču obstaja, vendar ne tako velika, kot si morda mislimo.

Kot prvo, lahko izgubite strah pred spolno prenosljivimi boleznimi, če ste bili do sedaj prepričani, da se lahko s katero od njih okužite na javnem stranišču. Spolne bolezni se prenašajo izključno s spolnimi odnosi.

Črevesne bolezni se prenašajo fekalno oziroma oralno, preko ust. Zato je pomembno, da si večkrat umijemo roke, predvsem na javnem stranišču.

Veliko ljudi desko na javnem stranišču prekrije s toaletnim papirjem, misleč, da se bodo tako zaščitili pred nečistočami. Toaletni papir vpija vlago, bakterije in virusi pa rastejo in se razmnožujejo prav na vlažnih področjih. Veliko več boste naredili za zaščito svojega zdravja, če boste spustili pokrov na straniščni školjki, preden potegnete vodo. Ob splakovanju se majhne celice razpršijo po vsem prostoru in se prilepijo na vse, kar je okrog njih, tudi na vaše roke, oči, nos.

Ob tem ne gre pozabiti, da bi morali veliko več pozornosti nameniti čistoči naših telefonov, na katerih naj bi bilo tudi desetkrat več bakterij in virusov kot na straniščni školjki. Enako naj bi veljalo za računalniške tipkovnice, še piše The Sun.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija