VESELA NOVICA ZA LASTNIKE ŠTIRINOŽCEV: Letošnje poletje bo na Obali še več psom prijaznih plaž

Koper

Kot kaže, bo na slovenski Obali kmalu konec težav, s katerimi se poleti srečujejo lastniki psov pri iskanju prostih obalnih površin za svoje pasje prijatelje. Tako Mestna občina Koper kot Občina Piran bosta poskrbeli za dodatne lokacije, kjer se bodo lahko psi naplavali v morju, brez strahu pred denarno kaznijo, ki bi grozila njihovemu lastniku. 

Pasji plaži na koncu semedelske promenade v Kopru se bo po zagotovilu mestne uprave pridružila še ena. "Ker so sicer psi na plažah prepovedani, načrtuje občina že letos del obmorskega parka urediti v pasjo plažo," so potrdili v MOK. 

Novosti se obetajo tudi v piranski občini. Pasja plaža v Strunjanu ob restavraciji Pinija ostaja, kljub temu da je lani prišlo do zapleta. Kot je znano, je bil tam za pse urejen del obale – sicer edini v piranski občini, a je bila označevalna tabla odstranjena, domnevno zato, ker je bila postavljena brez vednosti in soglasja krajevne skupnosti, Krajinskega parka Strunjan, Okolja in Občine Piran.

V Strunjanu sicer ne gre za uradno pasjo plažo, vendar se, po zagotovilu Okolja Piran, ki je upravitelj plaže, "kosmatinci lahko kopajo tam, kjer to ni izrecno prepovedano. Torej tudi na omenjeni lokaciji za restavracijo Pinija v Strunjanu. Psom je vstop na javna kopališča zaradi varnosti prepovedan, na drugih javnih površinah z dostopom v morje pa omejitev ni."  

Na Okolju so potrdili, da so zaradi vse večjega povpraševanja v teku priprave za razpis za ureditev psom prijazne plaže v Luciji pri Taverni, kjer bo ponudba prilagojena štirinožnim gostom po vzoru najmodernejših pasjih plaž po svetu, "s posebnimi plažnimi rekviziti, agility parkom, tuši, pitniki, možnostjo izposoje pasjih igrač in obuval za v vodo ter certificirano gostinsko ponudbo za pse"Več podrobnosti zaenkrat ne želijo izdati, nedvomno pa gre za sledenje modernim trendom in popestritev turistične ponudbe, ki je doslej na slovenski obali najboljšega človekovega prijatelja precej zanemarjala. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  08 .05. 2023 ob  17: 12
12
Pesa pa pelji raje kam v naravo kjer je sladka voda na primer v Dragonijo, da mu bo lepše ! Ali ne...važno, da je vam lepo pa misli butec da pes uživa na plaži na največjem soncu. Butli zabiti
ManofSteel |  08 .05. 2023 ob  17: 10
13
Če to ni mučenje živali, da ga pelješ v največji vročini na plažo, pol vam res ni več pomoči. Ko gledam idiote kako sprehajajo pse po največji vročini, on v šlapah po asfaltu med centrom in Simonovim zalivom...pa ga vprašam zakaj ne da šlape psu, če je že tak đek ? Da roko na asfalt in mi reče, da imam prav pa prime psa v roke. Goveda jedna kupite si pliš za vaše orgije...PM!