VELIKOST POSAMEZNIH DELOV VAGINE: Kaj je majhno in kaj veliko v primerjavi s povprečjem?

Trendi

Velikost ženskega spolovila je skoraj skrivnost, saj se o tem ne govori tako pogosto kot o moškem spolnem organu. Članek govori o vulvi/vagini/zunanjem ženskem spolovilu, ki zajema sramne ustnice, ščegetavček ali klitoris, vagino in sečno odprtino. Spoznajte standardne mere malih in velikih sramnih ustnic, klitorisa in vagine.

Vagina

Vagina povezuje ženske zunanje in notranje spolne organe in skozi njo se izloča menstrualna krvavitev. Je mišica, ki se tako kot vse ostale mišice v telesu, krči in sprošča. Sprostitev se pojavi zaradi pomanjkanja gibanja in poroda, najbolj znane pa so Keglove vaje, ki krepijo vaginalne mišice. Med spolnim odnosom se vse vagine razširijo in število spolnih odnosov ne vpliva na njihovo velikost. Glede na rezultate raziskave, ki je zajemala več kot 200 žensk, je vaginalni kanal v povprečju dolg 9,6 cm in širok od 2,5 do 3,5 cm.

Velike oziroma zunanje sramne ustnice

Spadajo med zunanje dele vulve, ki ščitijo nožnico ali vagino in obdajajo majhne oziroma notranje sramne ustnice. Zunanje sramne ustnice tvorita dve gubi sestavljeni iz kožnega in maščobnega tkiva. Velike ustnice so v povprečju dolge približno 8,1 cm. V omenjeni študiji je bilo ugotovljeno, da so dolge od 4,5 cm do 11,5 cm. Velikost ustnic nima nič opraviti z velikostjo nožnice, zanimivo pa je, da se ustnice s starostjo ženske manjšajo.

Male oziroma notranje sramne ustnice

Te ustnice obdajajo samo odprtino nožnice. Nahajajo se znotraj velikih sramnih ustnice in od ščegetavčka do spodnjega roba obkrožajo vaginalno odprtino. Zanimivo je, da so leve male sramne ustnice v povprečju nekoliko širše in daljše v primerjavi z desnimi. Leve so široke približno 2,1 cm, desne pa približno 1,9 cm. Leve so v povprečju dolge približno 4 cm, desne pa približno 3,8 cm. Tako kot velikost velikih sramnih ustnic tudi velikost malih sramnih ustnic nima nobene zveze z velikostjo vaginalne odprtine, torej kanala.

Klitoris ali ščegetavček

Njegova edina vloga je spolni užitek. V njem se nahaja okoli 8.000 živcev in je najbolj oživčen del ženskega telesa. Med vzburjenjem nekoliko nabrekne. Povprečna širina klitorisa je približno 0,8 cm. V študiji na 200 ženskah je bilo ugotovljeno, da meri od 0,2 cm do 2,5 cm. Povprečna dolžina je 1,6 cm, z razponom od 0,4 cm do 4,0 cm. Sama velikost klitorisa ne vpliva na intenzivnost ženskega užitka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija