VELIKO ZANIMANJA ZA VODENJE PIRANSKE KOMUNALE: Na razpis prispelo 14 prijav, a vsi ne zadostujejo pogojem

Piran

Na včerajšnji seji se je nadzorni svet Okolja Piran seznanil s prispelimi prijavami na razpis za direktorja podjetja. Kot nam je povedal predsednik nadzornega sveta Robert Gregorič, so prejeli kar 14 prijav, med katerimi pa štiri ne zadostujejo vsem pogojem iz razpisa. Kdo bo izbran za novega direktorja, bo znano po razgovorih konec meseca, bo pa kandidata moral potrditi tudi občinski svet.

Med razpisnimi pogoji so univerzitetna ali visokošolska izobrazbo in najmanj pet let delovnih izkušenj pri vodenju poslov v dejavnostih, ki se opravljajo v javnem podjetju oziroma podobnih dejavnostih. Poleg tega mora biti kandidat ustrezno strokovno usposobljen ter imeti organizacijska in druga znanja ter zmožnosti za uspešno opravljanje te funkcije. Med pogoji je tudi osnovno znanje italijanskega jezika. Kandidati pa so morali k prijavi predložiti program razvoja družbe po posameznih dejavnostih in življenjepis z opisom dosedanjega dela.

Na razgovore bodo nadzorniki prijavljene kandidate, ki pogojem ustrezajo, povabili v zadnjem tednu marca. Med prijavljenimi je tudi zdajšnji direktor Okolja Piran Alen Radojkovič, ki pa prav zaradi tega ni želel dajati izjav o zadevi. Kot je še pojasnil Gregorič, sicer Radojkoviču zdajšnji mandat poteče 27. marca, zato bo na piranskem županu Đeniu Zadkoviću odločitev, ali ga bo za vmesno obdobje - do imenovanja novega direktorja - imenoval za v. d. direktorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija