VELIKA KRIMINALISTIČNA AKCIJA PO SLOVENIJI: Prijeli 20 osumljencev in zasegli enormno količino droge (FOTO)

Kronika

Slovenska policija je s pomočjo kolegov iz tujine v torek razbila mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami. Med preiskavo so med drugim zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina, v zaključni akciji pa prijeli 20 osumljencev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Slovenski kriminalisti so v času preiskave, do izvedbe zaključne akcije zbrali dokaze, da je 45 članov navedene organizirane kriminalne združbe v tem času v Sloveniji izvršilo najmanj 48 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Člani navedene kriminalne združbe so različne vrste prepovedanih drog tihotapili tudi iz tujine, v velikih količinah pa so sami izdelovali prepovedano drogo amfetamin.

Policisti in kriminalisti so po podatkih GPU opravili 47 hišnih preiskav na širšem območju Ljubljane, Maribora in Celja. V hišnih preiskavah so zasegli večje količine različnih prepovedanih drog, pripomočke za izdelavo in pakiranje drog, predhodne sestavine, prirejene prostore za gojenje prepovedanih drog, več kosov prepovedanega orožja in nabojev ter večjo količino denarja, ki je bil pridobljen s preprodajo prepovedanih drog.

Tako so v okviru preiskave zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina in več deset kilogramov drugih vrst prepovedanih drog. Zasegli pa so tudi preko 150.000 evrov.

V zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov iz različnih policijskih enot, z vseh treh nivojev delovanja slovenskega policije - državnega, regionalnega in lokalnega. Sodelovali so policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot GPU, so zapisali.

V zaključni akciji so prijeli in odvzeli prostost 20 osumljenim osebam. Kot so zapisali, bodo danes večino privedli s kazensko ovadbo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Po podatkih policije so večino osumljencev že obravnavali za kazniva dejanja, povezana s prepovedanimi drogami, nekatera pa tudi za kazniva dejanja z elementi nasilja oz. premoženjske kriminalitete.

Preiskavo so vodili ljubljanski kriminalisti skupaj z upravo kriminalistične policije na GPU pod usmerjanjem Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Preiskava je potekala tudi v intenzivnem sodelovanju s hrvaško policijo in policijami iz več drugih evropskih držav.

Ker danes operativne aktivnosti še intenzivno potekajo, bodo preiskavo podrobneje predstavili na novinarski konferenci v četrtek.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija