KDO STRELJA MAČKE PO MARIBORU? Policija sprožila preiskavo

Kronika

Mariborski policisti preiskujejo dve prijavi mučenja živali. Obe se nanašata na streljanje mačk z zračnim orožjem v Ipavčevi ulici v Mariboru. En primer naj bi se zgodil avgusta lani, drugi pa januarja letos, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Medtem ko so v torek dopoldne za nekatere medije zanikali, da so prejeli prijavo o streljanju mačk z zračnim orožjem na Pobrežju v Mariboru, so nato popoldne prejeli kar dve prijavi.

Po podatkih policije se je prvi napad zgodil avgusta lani, ko je neznani storilec ustrelil mačko 42-letne Mariborčanke. Mačko je oskrbel veterinar, ki ji je iz rane odstranil izstrelek. Mačka je okrevala. Drugi napad pa naj bi se zgodil v tem mesecu. Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je neznani storilec na praktično istem mestu z zračnim orožjem ustrelil mačko 26-letnega Mariborčana. Mačka je zaradi vnetja rane poginila.

Mariborski policisti so na podlagi prijav že začeli kriminalistično preiskavo kaznivega dejanja mučenja živali, so še sporočili s policije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija