VEČ OSEB SE JE ZASTRUPILO Z OGLJIKOVIM MONOKSIDOM: V manjšem prostoru so kadili in kuhali, druženje pa zaključili v bolnišnici

Kronika

Celjska policija je bila v nedeljo nekaj pred 18. uro obveščena, da so iz večstanovanjske hiše na Dobrni zaradi minimalno povišane stopnje ogljikovega monoksida v organizmu v celjsko bolnišnico odpeljali 11 stanovalcev. Nihče od njih ni bil življenjsko ogrožen, je danes za STA povedala tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin.

Fotografiji sta simbolični.

Pojasnila je, da so se stanovalci čez dan družili v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Vzrok prisotnosti monoksida pri načinu ogrevanja je izključen. Gasilci z meritvami namreč v stavbi niso potrdili prisotnosti ogljikovega monoksida.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen, zato policija nadaljuje zbiranje obvestil, nato pa bodo o dogodku podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, je še dejala Trbulinova.

V celjski bolnišnici pa so danes povedali, da so v nedeljo sprejeli šest oseb, ki so kazale znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom. "Tri osebe so že v nedeljo odpustili v domačo oskrbo. Tri osebe so ostale v bolnišnici na opazovanju in so jih v domačo oskrbo odpustili danes," so še dejali v bolnišnici.

V Univerzitetni klinični center Maribor pa so pripeljali tri zastrupljene osebe, vse z minimalnimi znaki zastrupitve. Po začetni obravnavi in diagnostiki so jih brez simptomov odpustili v domačo oskrbo, so danes povedali v mariborski bolnišnici.

Kot so povedali v slovenjgraški bolnišnici, so sprejeli tri osebe, vse pa so že odpustili v domačo oskrbo.

Medtem pa je uprava za zaščito in reševanje poročala, da so gasilci iz objekta umaknili 24 oseb, ki jih je na kraju pregledala urgentna ekipa. Reševalci so v bolnišnico odpeljali 12 oseb, ki so kazale znake zastrupitve oz. imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija