V STRUNJANU ZGROŽENI NAD ONESNAŽEVANJEM Z OGLASNIMI PANOJI: Piranska občina ima zvezane roke (FOTO)

Piran

Nemalo zgražanja in kritik je danes na Facebook profilu Strunjan bila deležna postavitev reklamnega panoja v strunjanskem krožišču. Ljudje se sprašujejo, kdo je dovolil postavitev panoja in, ali ne gre za območje Krajinskega parka Strunjan, ki je zaščiten v okviru Nature 2000. Za pojasnila smo se obrnili na piransko občino in Direkcijo za infrastrukturo RS.

Kot je zapisno v objavi na Facebooku, "sram vas bodi, da nam uničujete še ta majhen košček narave, ki ga čuvamo". Ljudje se očitno vse bolj zavedamo, kako pomembna je čista in neokrnjena narava, tudi ko gre za oglaševanje na oglasnih panojih, ki so že dolgo let velik problem ob slovenskih cestah.

"Daaaaaaaaaaaaaljša vožnja" ...... BRAVI!!!???? Sredi Krajinski park Strunjan - Natura 2000 tabla PETROL ???? Petrol Slovenija...

Objavil/a Strunjan dne Ponedeljek, 14. junij 2021

Ni jih malo, ki jih je zmotila postavitev oglasnega panoja z reklamo za Petrol pri strunjanskem krožišču. Svoje mnenje so izrazili na družbenih omrežjih. Ob tem so nekateri s prstom pokazali na piransko občino, češ, da se tam "skrivajo" krivci, ki dovoljujejo takšne posege. Vendar pa gre v tem primeru za državno cesto, s katero piranska občina ne upravlja.

"Petrol je moral v danem primeru pridobiti soglasje za poseg v varovalni pas od države, ker gre za državno cesto. Z njo upravlja Direkcija za infrastrukturo RS, ne glede na to, ali se pano nahaja na zasebni parceli ali parceli, ki je v državni lasti. V takšnih primerih, ko gre za varovalni pas državne ceste, nihče ne vpraša za mnenje Občine Piran. V danem primeru je ključno soglasje države," pojasnjujejo na piranski občini.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Direkcijo za infrastrukturo RS, njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  15 .06. 2021 ob  07: 47
-3
Bi raje videli da oglašujejo MOL ?
Puter in marmelada |  14 .06. 2021 ob  20: 18
-3
Strunjan loci glavna cesta na dva dela,J del je za turizem S del za domacine.
Zdej unicujemo ta dragocen koscek ki ga vsi cuvamo nevem kaj si hotu s tem povedat..te moti plakat al reklama,tako je treba rect
bo.lopo |  14 .06. 2021 ob  18: 46
-11
postavite elektronske