V STAREM MESTNEM JEDRU BODO ODMEVALI JAZZ, ETNO IN FUNKY: V Koper prihaja festival JEFF

Koper

V Kopru se začenja že 16. festival JEFF. V koprskem starem mestnem jedru bodo do konca tedna spet prišli na svoj račun ljubitelji jazza, etna, funkyja in drugih sodobnih glasbenih zvrsti. Organizatorji iz Kluba študentov občine Koper napovedujejo pestro glasbeno ponudbo, sestavljeno iz domačih in mednarodnih zasedb.

Organizatorji želijo občinstvu približati glasbo, s katero se v lokalnem okolju sicer redko srečajo. Letošnji festival so iz poletnega prestavili na septembrski termin, zato pa festivalsko dogajanje ostaja v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper, ki imajo, tako organizatorji, s svojim intimnim in zaključenim prostorom, polnim zelenja, moč zbliževanja med obiskovalci in glasbo.

Festival bo drevi odprla okrogla miza v baru Circolo, na kateri bodo razmišljali o glasbi in njenem vplivu na kulturo. Glasbeni del festivala se bo začel v sredo z nastopoma Goran Bojčevski quarteta in glasbenega projekta Viva Jazz Forma, ki je nastal v sklopu festivala Jazz Ravne. V naslednjih dneh se bodo zvrstili še koncerti številnih domačih in tujih glasbenikov, kot so duo Zajtrk, Brencl Banda, Tamara Ristić - Kezz, skupina tAman, umetniški projekt Istanbul Night in Kalascima.

Organizatorji napovedujejo tudi obfestivalski program, ki bo odstiral polja drugih umetnosti, od likovne razstave do različnih delavnic in uličnih predstav.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija