V SAN SIMONU UKRADEL BANČNO KARTICO IN ODŠEL PO NAKUPIH: Ljubljančana izsledili na Velikem trgu

Kronika

Policisti Policijske postaje Izola so bili včeraj ob 14.36 obveščeni, da je nekdo na plaži v Simonovem zalivu pravkar ukradel naramno torbico in pobegnil. Medtem ko je lastnik iskal svoje predmete po plaži in okolici, je na mobilni telefon že prejemal obvestila o transakcijah oziroma plačilu v trgovinah na območju Izole. Policisti so nemudoma odšli v iskanje in storilca kmalu tudi izsledili na Velikem trgu. Odvzeli so mu prostost.

Ugotovili so, da je v tem času že opravil tri nakupe v trgovinah z ukradeno bančno kartico, šestkrat pa je poskušal, vendar mu ni uspelo. Neuspeli so bili tudi njegovi poskusi dviga denarja z bankomata. Po zaslišanju je bil 24-letnik, ki prebiva v Ljubljani, izpuščen, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine in kazniva dejanja goljufije. Ob 17.50 je delavec na plaži predal policistom ukradeno torbico z vsebino, ki jo je našel odvrženo v sanitarijah. Vsi predmeti so bili že vrnjeni lastniku, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V Portorožu je nekdo iz stanovanja ukradel dve video nadzorni kameri, vredni 400 evrov. Policisti zadevo preiskujejo. V Dolnji Košani je nekdo vlomil v župnišče in ukradel gotovino. V eni od koprski trgovin pa je nekdo ukradel superge, vredne 160 evrov.

Pijana 70-letnica trčila v 18-letnika

Ob 18.20 se je v Portorožu zgodila prometna nesreča. 70-letna domačinka je z osebnim avtomobilom vzvratno zapeljala s parkirišča pri lokalu in pri tem trčila v osebni avto 18-letnega voznika. Nihče ni bil poškodovan, povzročiteljici je alkotest pokazal 0,81 mg/l, odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi pa obdolžilni predlog.

36-letnik pozitiven na canabis 

Okoli polnoči so imeli policisti na Ulici 15. maja v Kopru v postopku 36-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen, hitri test na mamila pa pozitiven na canabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog. Pri varnostnem pregledu so policisti našli in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev zeleno-rjave barve, za kar se sumi, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na analizo.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 152 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin in dva vloma ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih. Na območju PU Koper v zadnjih 24 urah niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  14 .08. 2020 ob  13: 29
sloven pa krade, ne more biti res !!!!