V PREISKAVAH NA GORIŠKEM ZASEGLI VSE OD HEROINA DO ZDRAVIL: Med "delovno" opremo preprodajalcev tudi teleskopska palica (FOTO)

Kronika

Novogoriški policisti so 21. julija na območju Nove Gorice in širše okolice opravili tri hišne in štiri osebne preiskave zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Pri štirih osumljencih so našli in zasegli več različnih vrst prepovedanih drog in gotovino.

Zasegli so več PVC vrečk z grudičasto snovjo, za katero sumijo, da gre za heroin, več vrečk oz. alu zavitkov z delci zelenorjave posušene rastline, za katero sumijo, da je konoplja, 131 tablet oz. zdravil, ki vsebujejo aktivno učinkovino, ki je prepovedana droga, ter belo prašnato snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Osumljencem so zasegli tudi gotovino. Zasežene snovi in zdravila so policisti poslali v nadaljnjo analizo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

V okviru hišnih preiskav pri osumljencih so našli tudi druge pripomočke, ki so jih uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj, kot so digitalna tehtnica za natančno merjenje, več mobilnih telefonov, teleskopska palica itd. Prav tako so novogoriški policisti v okviru hišnih preiskav našli in zasegli dva prenosna računalnika, za katera sumijo, da izvirata iz premoženjskih kaznivih dejanj.

Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi rezultatov opravljene analize zoper štiri osumljence, stare od 32 do 56 let, podali kazenske ovadbe na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kot so dodali na PU Nova Gorica, je za osebe, ki neupravičeno proizvajajo, predelujejo ali prodajajo prepovedane droge, zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let. Za prodajo drog mladoletnim osebam, je predvidena zaporna kazen od treh do 15 let. Če je prodaja prepovedanih drog oragnizirana v sklopu kriminalne združbe, se dejanje kaznuje z zaporom od petih do 15 let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija