V NEDELJO OPRAVILI 332 TESTOV IN POTRDILI ŠEST OKUŽB: Ena oseba je umrla

Slovenija

V nedeljo so v Sloveniji opravili 332 testiranj in potrdili šest okužb z novim koronavirusom, umrl je en bolnik s covidom-19, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 24 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivni negi. Iz bolnišnic v nedeljo niso odpustili nobene osebe.

Okužbe z novim koronavirusom so v nedeljo potrdili v štirih občinah. Največ, tri, so ugotovili v Ljubljani, po eno pa v Medvodah, Črnomlju in Celju. Občin s potrjeno vsaj eno okužbo ostaja 171. V Sloveniji so doslej potrdili 2255 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 128 bolnikov s covidom-19.

Konec tedna so umrli štirje oskrbovanci Doma starejših Hrastnik, ki so bili okuženi z novim koronavirusom. Trije so umrli v bolnišnici, eden v domu, so sporočili s hrastniške občine. Skupaj je tako od izbruha okužbe pred mesecem dni umrlo osem oskrbovancev doma. 

Trenutno je v domu aktivno okuženih 38 oskrbovancev in pet zaposlenih. So pa ozdravele štiri zaposlene v domu, ki so jim v preteklih tednih potrdili okužbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija